Konvertera layouter
När du öppnar en fil som konverterats till FileMaker Pro 12-formatet används temat Klassisk på layouten. Filen ser ut som den gjorde i den tidigare versionen. Alla nya layouter som du skapar eller nya objekt som du lägger till i filen får Klassisk-temats attribut. Du kan välja olika tema för varje layout.
Om du vill ändra en layouts utseende kan du byta tema eller redigera den konverterade layouten med hjälp av layoutverktyg och -funktioner.
Du kommer att märka följande skillnader i konverterade layouter:
 •
 •
 •
Om Visa-menyn > Visa > Knappar är markerat i en fil före konverteringen, visas en etikett Knappetikett på knappen i det nedre högra hörnet på de knappar som länkar till ett manus eller manussteg.
 •
Om Visa-menyn > Visa > Manusutlösare är markerat i en fil före konverteringen visas en etikett Etikett för layoutmanusutlösare för layoutmanusutlösare i det nedre högra hörnet i den layout vars manusutlösare har ställts in. I dialogrutan Hantera layouter visas en markering på mappikonen Markering för layoutmanusutlösare i dialogrutan Hantera layouter intill ett layoutnamn för vilket manusutlösare har ställts in.
 •
Obs!  Alla eventuella tidigare variabelsymboler som används som statisk text i en layout konverteras till det nya symbolformatet. Efter konvertering kan du skriva om symboler till korrekt statisk text.