Justera och fördela objekt
Du kan justera objekt gentemot varandra eller fördela dem jämt i en layout.
Exempel på objekt som inte är justerade och har olika radavstånd samt jämt fördelade objekt
Om du justerar objekt längs objektens överkant, underkant eller sidor kommer objekten att justeras efter det objekt som är längst ifrån de andra. När du justerar mittpunkter kommer objekten att justeras längs en osynlig linje i höjd- eller sidled i objektens mitt.
När du distribuerar objekten kommer FileMaker Pro att välja det största mellanrummet mellan två objekt och jämnt fördela det mellan alla markerade objekt.
Så här justerar du objekt:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Position.
Så här fördelar du objekt: