Definiera en egen webbadress
FileMaker Pro inkluderar webbvisarmallar som definierar webbadresser för flera webbplatser. Du kan emellertid skapa en egen webbadress för vilken webbsida som helst som du vill visa i en webbläsare.
Webbadressen till en webbläsare är ett beräknat uttryck som liknar en formel som angetts i ett beräkningsfält. Om du vill skapa en egen webbadress skapar du en formel som kan bestå av konstanter, fältnamn, funktioner och operatorer. FileMaker Pro utvärderar uttrycket och konstruerar en URL som webbvisaren använder för att visa en webbsida.
Så här definierar du en egen webbadress för en webbvisare:
1.
I Layoutläge lägger du till en webbvisare eller så väljer du en webbvisare som redan finns i layouten och väljer Utforma-menyn > Inställningar för webbvisare.
Mer information finns i Lägga till en webbvisare.
Dialogrutan Inställningar för webbvisare visas.
2.
Om du tidigare valt en mall för en webbplats finns webbadressen kvar i rutan Webbadress, men rutorna med webbplatsparametrar försvinner.
3.
Klicka på Ange intill rutan Webbadress.
Dialogrutan Ange beräkning öppnas.
4.
Mer information om formler finns i Arbeta med formler och funktioner.
5.
6.
Kommentar
 •
Om du vill se exempel på webbadresser klickar du på någon av webbplatserna i listan Välj en webbplats. Om en av adresserna liknar den egna webbadress du vill skapa kan du redigera exemplet.
 •
 •
 •
 •
följer formatet: <protokoll>://<användarnamn>:<lösenord>@<värdnamn>:<port>/<sökväg>/<filnamn><parameter>
Relaterade avsnitt
Felsök layouter med hjälp av webbvisare