Definiera Furigana-tillval
Furigana-tillvalet är en funktion som bara gäller för japanska. Med hjälp av det här tillvalet kan en användare ange att kana-tolkningen för japansk text i ett fält ska matas in automatiskt i ett annat fält.
Japansk text består av Kana-tecken (Hiragana och Katakana) och Kanji-tecken. Kanji-tecknen har flera tolkningar och Unicode-ordningen för dessa tecken är slumpmässig. För att Kanji-tecken ska kunna sorteras på ett meningsfullt sätt måste de därför sorteras efter den avsedda Kana-motsvarigheten (fonetiska stavelsetecken) för varje tecken. Furigana-fältet är avsett som ett skuggfält, där Kana-motsvarigheten till varje Kanji-tecken kan anges.
För att skapa ett Furigana-fält skapar användaren två textfält i Hantera databas, markerar sedan fältet som ska innehålla Kanji (det överordnade fältet) och upprättar en länk till fältet som ska innehålla motsvarande Kana-tolkning (det underordnade fältet) med hjälp av tillvalet Använd Furigana-fält.
Det underordnade Furigana-fältet som definieras med det här tillvalet upprätthåller en förbindelse med informationen i det överordnade fältet. När användaren anger japansk text i det överordnade fältet gissar FileMaker Pro den avsedda Kana-tolkningen av de angivna tecknen med utgångspunkt i hur tecknen matades in och lägger till denna text i Furigana-fältet.
Så här anger du Furigana-tillval för ett fält:
1.
Öppna databasen och välj Arkiv > Hantera > Databas.
Obs!  Du anger tillval för fält i Tabellvy genom att högerklicka på kolumnrubriken för fältet, välja Fält > Fältalternativ på snabbmenyn och sedan gå vidare till steg 6.
2.
Klicka på fliken Fält i dialogrutan Hantera databas.
3.
4.
5.
Klicka på Tillval (eller dubbelklicka på fältnamnet).
6.
Klicka på fliken Furigana i dialogrutan Tillval för fält.
7.
8.

9.
Stäng dialogrutan Tillval för fält genom att klicka på OK eller klicka på en annan flik om du vill ange ytterligare fälttillval.