Nieuw venster
Doel
Met deze scriptstap maakt u een nieuw venster op basis van het voorgrondvenster. U kunt een documentenvenster, een zwevend documentenvenster of een dialoogvenster maken.
Opmaak
Nieuw venster[Naam: <naam van venster>; Hoogte: n; Breedte: n; Boven: n; Links: n; Stijl:] Document/Zwevend document/Dialoogvenster]
Opties
Klik op Opgeven om opties voor het nieuwe venster in te stellen.
 •
Bij Vensternaam geeft u de naam voor het nieuwe venster op. U kunt een letterlijke tekst invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een vensternaam wilt laten berekenen.
 •
Bij Hoogte geeft u de hoogte van het nieuwe venster op in punten. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Breedte geeft u de breedte van het nieuwe venster op in punten. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Afstand van boven geeft u de afstand van het nieuwe venster vanaf de bovenkant van het scherm (OS X) of vanaf de bovenkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) op in punten. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Afstand van links geeft u de afstand van het nieuwe venster vanaf de linkerkant van het scherm (OS X) of vanaf de linkerkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) op in punten. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Met instellingen voor Vensterstijlen kunt u opgeven op het nieuwe venster een documentenvenster (standaardinstelling) of een dialoogvenster is. Selecteer Geavanceerde stijl opgeven of klik op Opgeven om een vensterstijl op te geven. Raadpleeg Het dialoogvenster Geavanceerde stijl opgeven - Opties.
Opmerking  Als u het selectievakje Geavanceerde stijl opgeven uitschakelt, verliest u alle geavanceerde stijlinstellingen die u hebt gekozen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Gedeeltelijk
Custom Web Publishing
Gedeeltelijk
FileMaker WebDirect
Gedeeltelijk
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Een nieuw venster heeft dezelfde lay-out, tabel, gevonden reeks en actieve record als het oorspronkelijke venster. U kunt opgeven of het nieuwe venster een documentenvenster, een zwevend documentenvenster of een dialoogvenster is.
 •
 •
 •
Dialoogvensters zijn modaal. Zij verschijnen op de voorgrond en kunnen niet worden geminimaliseerd. Gebruikers kunnen een open documentenvenster pas activeren als zij een open dialoogvenster hebben gesloten.
Maak documentenvensters voor standaard gebruikersinvoertaken of voor taken die in een willekeurige volgorde kunnen plaatsvinden. Gebruik dialoogvensters om vereiste of benodigde gegevens te verzamelen of om gebruikers te waarschuwen.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Kioskmodus (FileMaker Pro Advanced)
 •
 •
 •
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Klanten in een nieuw venster en sorteert de gegevens op het veld Klantnummer.
Nieuw venster [Boven: Get ( VensterBoven ) + 25; Links: Get ( VensterLinks ) + 25; Stijl: Document]
Ga naar lay-out ["Klanten"]
Records op veld sorteren [Aflopend; Klanten::Klantnummer]
Voorbeeld 2
Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Facturen afdrukken in een nieuw zwevend venster en activeert de schermafdrukmodus.
Nieuw venster [Naam: "Facturen afdrukken; Boven: Get ( VensterBoven ) + 25; Links: Get ( VensterLinks ) + 25; Stijl: Zwevend document]
Ga naar lay-out ["Facturen afdrukken"]
Ga naar Schermafdruk [ ]
Verwante onderwerpen
Ga naar lay-out scriptstap