Bestanden openen
U kunt FileMaker Pro-bestanden openen die zich op uw computer bevinden. Daarbij kunt u ervoor kiezen om één bestand of meerdere bestanden tegelijk te openen.
Er zijn nog andere methoden om bestanden te openen en andere typen bestanden die u kunt openen. U kunt:
 •
 •
FileMaker Pro-bestanden openen die eventueel als gedeelde databases in uw netwerk beschikbaar zijn. Raadpleeg Bestanden samengebruiken als client voor meer informatie. Als u bepaalde bestanden als favoriete bestanden hebt gemarkeerd in het dialoogvenster Externe hosts, kunt u er snel toegang toe krijgen vanuit het scherm Snel aan de slag met FileMaker.
 •
 •
Zo opent u een bestand als FileMaker Pro al actief is:
1.
Kies Bestand > Openen.
Tip  U kunt ook Bestand > Recent bestand openen of Bestand > Favoriet openen kiezen.
2.
Opmerking  Raadpleeg Eén bestand converteren als het bestand is gemaakt met een lagere versie dan FileMaker Pro 12.
3.
Raadpleeg Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd voor meer informatie.
Zo opent u een bestand als FileMaker Pro niet actief is:
 •
 •
Zo opent u meerdere bestanden tegelijk:
1.

Kies Bestand > Openen en selecteer in het dialoogvenster Bestand openen alle bestanden die u wilt openen:
OpmerkingFileMaker Pro opent alleen bestanden die zich rechtstreeks in de map bevinden. Bestanden die zich in submappen bevinden, worden niet geopend.
2.
Het dialoogvenster Meerdere bestanden openen verschijnt alleen als een of meer van de bestanden die u opent, zijn opgesteld in een indeling die FileMaker Pro kan converteren, bijvoorbeeld Microsoft Excel, door tabs gescheiden tekst of FileMaker Pro 6. Daarbij hebt u in het dialoogvenster Meerdere bestanden openen de volgende keuze:
 •
 •
Opmerkingen
 •
Als u namen van onlangs geopende bestanden in het menu Bestand en het scherm Snel aan de slag met FileMaker wilt weergeven, kiest u op de menubalk Bewerken (Windows) of FileMaker Pro (OS X) > Voorkeuren en selecteert u Recent geopende bestanden tonen. Als u de lijst met onlangs geopende bestanden wilt verwijderen, kiest u Bestand > Recent bestand openen > Recente bestanden wissen.
 •
 •
 •
 •
Zie Opties instellen voor bestanden voor meer informatie over het weergeven van een specifieke lay-out wanneer een bestand wordt geopend.
Verwante onderwerpen
Gedeelde bestanden als client openen
Problemen met het openen van bestanden oplossen
Vensters en bestanden sluiten
Problemen met het sluiten van bestanden oplossen