De weergavestatus voor een object opgeven
U kunt kenmerken opgeven die de status van een object aangeven, zodat databasegebruikers een visuele hint krijgen bij handelingen die zij uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld een knop opmaken zodat deze in een licht donkere kleur wordt weergegeven wanneer een gebruiker op de knop klikt, of kunt u aangeven dat de huidige records wordt weergegeven in een contrastrerende kleur in Lijstweergave.
Zo geeft u de weergavestatus voor een object op:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer objecten.
Raadpleeg Objecten selecteren.
Opmerking  Als u de actieve (huidige) record of afwisselende records wilt weergeven met een andere opvulling in Lijstweergave, selecteert u Hoofdgedeelte als gedeeltelabel. Het hoofdgedeelte wordt beschouwd als een object in de volgende stappen.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik dan op Uiterlijk.
De keuzelijst voor het objecttype (bovenaan het tabblad Uiterlijk) toont het type van het geselecteerde object. Als u verschillende typen objecten selecteert, geeft FileMaker Pro Geselecteerde objecten weer.
3.
4.

Normaal of Inactief
Het lay-outgedeelte Hoofdgedeelte wordt bekeken in de Formulierweergave of Lijstweergave, of gerelateerde records worden in de rijen van een portaal weergegeven. Als u de Primaire status instelt, vult u de achtergrond van het hoofdgedeelte of alle rijen in een portaal.