Tabbladbesturingselementen opmaken
U kunt het uiterlijk van tabbladbesturingselementen en schuifbesturingselementen en objecten van panelen wijzigen. Daarnaast u ook het volgende opmaken:
 •
 •
onderdelen van schuifbesturingselementen (het gebied met schuifbesturingselementen, schuifpanelen en de punten)
Opmerking  Uw wijzigingen in de opmaak worden alleen voor lay-out opgeslagen. Raadpleeg Stijlen maken en ermee werken voor lay-outobjecten, -onderdelen en -achtergrond als u wijzigingen wilt opslaan als een stijl die kan worden toegepast op andere vensterbesturingselementen. Raadpleeg Een lay-outthema opslaan als u wijzigingen in een thema wilt opslaan.
Zo maakt u een vensterbesturingselement op:
1.
 •
Een weergavestatus voor een tabblad opmaken: Kies in het Infovenster uit de keuzelijst met objectstatussen (nabij de bovenkant van het tabblad Uiterlijk).
 •
Een onderdeel van een schuifbesturingselement opmaken: Kies in het Infovenster de optie Schuifbesturingselement, Schuifbesturingselement: paneel, of Schuifbesturingselement: punten uit de keuzelijst met objecttypen (nabij de bovenkant van het tabblad Uiterlijk).
2.

•
Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk, klik op Uiterlijk en kies vervolgens opties onder Lijn in het onderdeel Grafisch.
 •
U kunt ook de Lijnopties kiezen op de opmaakbalk. Als u de opmaakbalk niet ziet, klikt u op Opmaak Knop voor opmaakbalk op de lay-outbalk.
Selecteer het tabbladbesturingselement of schuifbesturingselement, klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk, en klik vervolgens op Uiterlijk. Selecteer bij Hoekafronding in het onderdeel Grafisch elke hoek die u wilt afronden en geef een waarde op in punten. Hoe hoger de waarde, hoe meer de hoek wordt afgerond.
Dubbelklik op het tabbladbesturingselement. Kies uit de keuzelijst Tabuitvulling in het dialoogvenster Tabbladbesturingselement instellen.
 •
Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk, klik op Uiterlijk en kies vervolgens opties in het onderdeel Tekst.
Dubbelklik op het tabbladbesturingselement. Kies uit de keuzelijst Tabbreedte in het dialoogvenster Tabbladbesturingselement instellen.
Kies voor Labelbreedte + marge van, Minimum van of Vaste breedte van de optie Inch, Centimeter of Punten en voer vervolgens een waarde in.
Selecteer het schuifbesturingselement en klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk. Klik op Uiterlijk en kies dan Schuifbesturingselement:. punten in de keuzelijst met objecttypen (nabij de bovenkant van het tabblad Uiterlijk). Kies in het onderdeel Grafisch een opvulling en kies opties voor Lijn. U kunt ook de Lijnopties kiezen op de opmaakbalk. Als u de opmaakbalk niet ziet, klikt u op Opmaak Knop voor opmaakbalk op de lay-outbalk.
Selecteer het tabbladbesturingselement of schuifbesturingselement, klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk, en klik vervolgens op Uiterlijk. Selecteer Buitenschaduw in het onderdeel Geavanceerde afbeelding. Klik op De knop Bewerken om de schaduweffecten te wijzigen.
Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk, klik op Uiterlijk en kies vervolgens Schuifbesturingselement: paneel in de keuzelijst met objecttypen (nabij de bovenkant van het tabblad Uiterlijk). Selecteer Binnenschaduw in het onderdeel Geavanceerde afbeelding. Klik op De knop Bewerken om de schaduweffecten te wijzigen.
Selecteer het tabbladbesturingselement of schuifbesturingselement, klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk, en klik vervolgens op Uiterlijk. In het onderdeel Geavanceerde afbeelding geeft u voor Opvulling waarden (in punten) op voor Links, Rechts, Boven en Onder.