Ga naar lay-out
Doel
Deze scriptstap maakt de opgegeven lay-out actief.
Opmaak
Ga naar lay-out [“<lay-outnaam of lay-outnummer>”]
Opties
In het veld Opgeven kunt u de lay-out opgeven waarnaar u wilt overschakelen. Voor Opgeven klikt u op de pijl. Vervolgens kunt u:
 •
 •
 •
de optie Lay-outnaam door berekening kiezen en in het dialoogvenster Berekening opgeven een formule opstellen waarvan het resultaat een geldige lay-outnaam is.
 •
de optie Lay-outnummer door berekening kiezen en in het dialoogvenster Berekening opgeven een formule opstellen waarvan het resultaat een geldig lay-outnummer is (lay-outnummers komen overeen met de volgorde van de lay-outs in het bestand).
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Door deze scriptstap aan het begin van een script op te nemen zorgt u ervoor dat de gebruiker met de juiste lay-out begint.
Opmerkingen
 •
Met de scriptstap Ga naar lay-out kunt u alleen naar de lay-outs gaan die zijn gedefinieerd in hetzelfde bestand als het script zelf. Wanneer u naar een lay-out in een extern bestand wilt gaan, definieert u een script in dat bestand met de scriptstap Ga naar lay-out en roept u dat script aan vanuit het eerste bestand met de Script uitvoeren script step.
 •
Wanneer u Lay-outnaam door berekening kiest, worden lay-outs met dezelfde namen herkend in de volgorde waarin ze zijn gemaakt. Als u meerdere lay-outs met dezelfde naam hebt, selecteert u de gewenste lay-out in de lay-outlijst of gebruikt u Lay-outnummer door berekening.
 •
Definieer een niet-opgeslagen berekeningveld met de functie Get ( LayoutNummer ) function en plaats dat op uw lay-outs om de lay-outnummers van uw lay-outs te controleren.
 •
Wanneer een bestand twee of meer tabellen heeft, voegt FileMaker Pro voor de duidelijkheid de naam van de brontabel toe aan de lay-outnaam. Bijvoorbeeld, Ga naar lay-out [“Lay-outnr. 2” (TabelB)].
Voorbeelden
Ga naar Bladeren []
Ga naar lay-out [“Contactpersonen”]
Nieuwe record/nieuw verzoek
Ga naar veld [Tabel1::Voornaam]
Verwante onderwerpen
Get ( LayoutToegang ) function
Get ( LayoutNaam ) function
Get ( LayoutNummer ) function
Get ( LayoutTabelNaam ) function