Exit Loop If
Doel
Beëindigt een lus als de opgegeven berekening Waar is (niet nul).
Opmaak
Exit Loop If [<logische berekening>]
Opties
Klik op Opgeven om de logische berekening te definiëren. Typ de berekening die u wilt gebruiken in het dialoogvenster Berekening opgeven of stel de berekening samen aan de hand van de veldenlijst (links) en de functielijst (rechts), met de wiskundige operatoren en tekstoperatoren.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Als de berekening Waar (niet nul) is, gaat het script verder met de scriptstap die volgt op de End Loop-scriptstap.
Als de berekening onwaar is (gelijk aan nul), wordt de lus niet beëindigd en gaat het script door met de eerstvolgende stap na de Exit Loop If-stap.
Voorbeelden
In dit voorbeeld wordt een bonus berekend voor de tien verkopers met de beste verkoopresultaten. Het script zoekt alle records en sorteert ze op het veld "Verkopen" (aflopend), zodat het resultaat een ranglijst met verkopers is op basis van verkoopresultaten. Het script begint bij de eerste record en zet de lusteller op 1 (in dit voorbeeld is het lustellerveld een nummerveld waarin globale opslag is ingeschakeld; dit is het veld Teller in het voorbeeld hieronder). Het script berekent vervolgens de bonus als een kwart van het salaris per verkoper. Het script gaat dan naar de volgende record en sluit de lus af als de teller bij 10 komt. De lusteller wordt verhoogd met 1 en de lus herhaalt zichzelf.
Alle records tonen
Records sorteren [Herstellen; Zonder dialoogvenster]
Veld instellen [Tabel1::Teller; 1]
Loop
Veld instellen [Tabel1::Bonus; Tabel1::Salaris * 0,25]
Ga naar record/verzoek/pagina [Volgende]
Exit Loop If [Tabel1::Teller = 10]
Veld instellen [Tabel1::Teller; Tabel1::Teller + 1]
End Loop
Berekeningvelden definiëren
If function
Voorbeeld van If-structuur
Voorbeeld van Loop-structuur