Kies Verbinding gebr./FM-server verbreken als niet actief
In het dialoogvenster Privilegeset bewerken kunt u de optie Verbinding gebr./FM-server verbreken als niet actief gebruiken om te bepalen wat er na een bepaalde periode van inactiviteit gebeurt met gebruikers van een bestand dat via FileMaker Server wordt samengebruikt. U kunt:
 •
 •
Aangezien de prestaties van de host kunnen worden beïnvloed door het aantal actieve verbindingen dat moet worden behouden, moet u in de meeste gevallen, privilegesets bewerken om de verbinding van gebruikers met de hostcomputer te verbreken als die niet meer actief is. En aangezien u die optie per privilegeset kunt instellen, kunt u instellen dat de verbinding van bepaalde gebruikers altijd behouden blijft, terwijl die van andere gebruikers moet worden verbroken.
De volgende opmerkingen bevatten aanvullende informatie over het verbreken van de verbinding van clients van gedeelde bestanden.
Opmerkingen
 •
De FileMaker Server-beheerder stelt in hoe lang FileMaker Pro-gebruikers inactief mogen blijven in een database die door FileMaker Server wordt gehost. De status van de FileMaker Pro-optie Verbinding gebr./FM-server verbreken als niet actief bepaalt of een FileMaker Pro-client de verbinding van een gebruiker met een bepaalde database al dan niet verbreekt. Aangezien gebruikers waarvan de verbinding is verbroken het bestand opnieuw moeten openen, moeten FileMaker Server-beheerders de inactiviteitsperiode lang genoeg maken om te voorkomen dat de verbinding van gebruikers te vaak wordt verbroken.
 •
Voor de privilegeset die aan de account Gast is toegewezen, moet u meestal het selectievakje Verbinding gebr./FM-server verbreken als niet actief inschakelen. Hierdoor voorkomt u dat gebruikers die een bestand met de account Gast openen, bij een inactiviteit met FileMaker Server verbonden blijven.
 •
Zie Overige privileges bewerken voor meer informatie over het instellen van de optie Verbinding gebr./FM-server verbreken als niet actief.