Objecten verplaatsen in een lay-out
U kunt afzonderlijke objecten of meerdere objecten tegelijk verplaatsen.
Zo verplaatst u objecten:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer objecten die u wilt verplaatsen.
Zie Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Dynamische gidsen helpen u het object dat u samen met andere objecten versleept, te plaatsen. (Als u dynamische gidsen wilt inschakelen, kiest u op de menubalk Weergave > Dynamische gidsen.)
Als u de objecten op een specifieke manier of nauwkeurig wilt verplaatsen, gaat u als volgt te werk:

Houd tijdens het slepen Alt (Windows) of Cmd (Mac OS) ingedrukt. Zie De linialen en het raster gebruiken voor meer informatie.
Versleep het object naar de rand van het documentvenster. FileMaker Pro schuift in die richting.
Opmerkingen
 •
 •
Houd er bij het verplaatsen van objecten rekening mee dat u ze kunt stapelen, uitlijnen en roteren om de gewenste resultaten te bereiken. Zie Objecten schikken voor meer informatie.
 •
Verwante onderwerpen
Tabbladbesturingselementen verplaatsen en vergroten/verkleinen