De tekstinvoermethode voor velden instellen
Als uw besturingssysteem is geconfigureerd om invoermethoden voor de invoer van tekst te ondersteunen, kunt u voor velden een tekstinvoermethode opgeven. U kunt bijvoorbeeld invoermethoden instellen voor velden die Japanse tekst bevatten.
Invoermethoden zijn hulpprogramma's die toetsaanslagen converteren naar tekens in een andere taal, zoals het Japans. FileMaker Pro ondersteunt de volgende Japanse invoermethoden:

Mac OS
 •
 •
 •
Zo stelt u de tekstinvoermethode voor een veld in:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer velden. Wilt u kenmerken opgeven voor velden die u later toevoegt, dan moet u geen velden selecteren.
Zie Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Gegevens.
3.
Klik in het gebied Werking in Invoermethode instellen en selecteer één van de volgende invoermethoden uit de keuzelijst. (De opties voor de invoermethode verschillen in Windows en Mac OS.)

Synchroniseren met veldlettertype
Windows en
Mac OS
De invoermethode automatisch instellen op de methode die geschikt is voor het scripttype van het lettertype dat in het veld wordt gebruikt. (Als geen geschikte invoermethode beschikbaar is, verandert de invoermethode niet.)
Japans
(Modus Actieve invoer)
Japans
(Directe invoer)
Volledige breedte Alfanumeriek
Mac OS
Tip  FileMaker Pro bevat een toepassingsvoorkeur om Synchroniseren met veldlettertype in te stellen voor alle velden in alle bestanden die u opent. Zie Lettertypevoorkeuren instellen voor meer informatie.