Opmaak opgeven voor tijdstempelvelden
In tijdstempelvelden wordt zowel een datum als een tijd opgeslagen, bijvoorbeeld de datum en tijd waarop een record is gemaakt of voor het laatst is gewijzigd. U maakt een tijdstempelveld op door de drie componenten ervan afzonderlijk op te maken:

Zo geeft u de opmaak op voor tijdstempelvelden:
1.
Selecteer in de lay-outmodus één of meer tijdstempelvelden.
Zie Objecten selecteren voor meer informatie.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Gegevens.
3.
Zie Opmaak opgeven voor datumvelden voor meer informatie.
4.
Als u de tijdcomponent (behalve het gedeelte seconden) wilt opmaken, klikt u in het gebied Gegevens opmaken op Tijd Knop Tijd en selecteert u de gewenste opmaakopties.
Zie Opmaak opgeven voor tijdvelden voor meer informatie.
5.
Als u de component voor seconden en fracties van seconden wilt opmaken, klikt u in het gebied Gegevens opmaken op Getal Knop Getal en selecteert u de gewenste opmaakopties.
Het gebied Getal bevat slechts twee opties die invloed hebben op de weergave van de secondencomponent: Vast aantal decimalen en Scheidingstekens. De overige opties hebben hierop geen invloed. Zie Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten voor meer informatie.
Opmerkingen
 •
U moet een opmaak opgeven voor de datum- en tijdcomponenten voordat u er opmaak aan toekent. Als u Zoals ingevoerd selecteert voor Datum of Tijd, verschijnen de gegevens in het tijdstempelveld zoals die zijn ingevoerd.
 •
Zie Tijdstempelvelden definiëren voor meer informatie over het definiëren van tijdstempelvelden.