Een object of lay-outgedeelte vullen met een kleurverloop
Zo vult u een object of lay-outgedeelte met een kleurverloop:
1.
Selecteer in de lay-outmodus een of meer objecten of een lay-outgedeelte.
Zie Objecten selecteren.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Uiterlijk. Kies opties in het gebied Grafisch.
3.
Kies voor Opvullen de optie Verloop.
Het verloopbesturingselement verschijnt.
Verloopbesturingselement
4.

Klik op de omslagpunten voor kleuren Omslagpunt voor kleurenverloop in het verloopbesturingselement en selecteer een kleur in het kleurenpalet.
Klik op het verloopbesturingselement om een kleuromslagpunt toe te voegen.
Wijzigen hoe abrupt of subtiel kleuren in het kleurenverloop in elkaar overgaan
Sleep de kleuromslagpunten over het verloopbesturingselement.
De vulling vanuit het midden naar buiten toe laten overvloeien
Opmerking  Het middelpunt van een radiaal verloop in een lay-outgedeelte wordt bepaald door het huidige thema. U kunt een radiale instelling toepassen door de instelling van een ander object of lay-outgedeelte te kopiëren en te plakken. Zie Stijlkenmerken tussen objecten of lay-outgedeelten kopiëren.
Voor Hoek geeft u een waarde op of sleept u het besturingselement van het hoekverloop Pictogram van hoekbesturingselement (Mac OS).
De begin- en eindpunten van een lineair kleurenverloop of het middelpunt en de straal van een radiaal kleurenverloop wijzigen
Sleep in de lay-out een blauwe handgreep van het verloopbesturingselement op de afbeelding.
Radiaal kleurenverloop en verloopbesturingselement weergegeven op geselecteerd object
Opmerking  Als u het verloopbesturingselement uit de lay-out sleept, verdwijnt het. Als u het verloopbesturingselement wilt herstellen:
 •
Kiest u de op menubalk Bewerken > Ongedaan maken (als u de lay-out niet hebt opgeslagen sinds het verloop is verdwenen).
 •
Wist u de verloopinstelling van het object in het Infovenster en bepaalt u het verloop opnieuw.
De richting van verloopkleuren omkeren (van links naar rechts of van het midden naar buiten toe)
Opmerking  U kunt een radiale instelling toepassen door de instelling van een ander object of lay-outgedeelte te kopiëren en te plakken. Zie Stijlkenmerken tussen objecten of lay-outgedeelten kopiëren.