Tijdvelden definiëren
Gebruik tijdvelden voor het opslaan van:
 •
Zo definieert u een tijdveld:
1.
2.
3.
4.
Typ in het invoervak Veldnaam een naam voor het veld.
Zie Velden benoemen.
5.
In Type selecteert u Tijd.
6.
Klik op Maken.
7.
Klik op Opties als u opties voor het veld wilt selecteren.
Zie Opties instellen voor velden.
8.
Zo definieert u tijdvelden in de tabelweergave:
1.
2.
Klik op + in de kolomkop om een nieuw veld toe te voegen.
3.
4.
Kies Veld > Veldtype > Tijd in het venstermenu.
5.
 •
Welke scheidingstekens worden gebruikt en in welke volgorde de tijdonderdelen worden weergegeven, hangt af van de systeeminstellingen van het bestand en de weergave-instelling van het veld. Zie Opmaak opgeven voor tijdvelden voor meer informatie over het wijzigen van de opmaak voor de weergave van een veld (bijvoorbeeld 11:09 PM of 23:09).
 •
Als u FileMaker Pro Advanced gebruikt, kunt u veldschema's kopiëren van het ene naar het andere veld in hetzelfde bestand of in een ander bestand. Zie Veldschema's kopiëren en plakken (FileMaker Pro Advanced) voor meer informatie.
Verwante onderwerpen
Werken met gegevens in tijdvelden