Datumvelden definiëren
Gebruik datumvelden voor het opslaan van:
 •
In datumvelden kunt u waarden van 1 januari 0001 tot 31 december 4000 opslaan.
Belangrijk  U kunt in FileMaker Pro voor jaartallen het beste altijd vier cijfers gebruiken, om verwarring te voorkomen. Zie Conversie van datums met een jaartal van twee cijfers voor meer informatie.
Zo definieert u een datumveld:
1.
2.
3.
4.
Typ in het invoervak Veldnaam een naam voor het veld.
Zie Velden benoemen.
5.
Voor Type selecteert u Datum.
6.
Klik op Maken.
7.
Klik op Opties als u opties voor het veld wilt instellen.
Zie Opties instellen voor velden. Zie Veldbevestiging definiëren om te controleren of voor jaartallen altijd vier cijfers zijn gebruikt.
8.
Zo definieert u datumvelden in de tabelweergave:
1.
2.
Klik op + in de kolomkop om een nieuw veld toe te voegen.
3.
4.
Kies Veld > Veldtype > Datum in het venstermenu.
5.
Opmerkingen
 •
Welke scheidingstekens worden gebruikt en in welke volgorde de datumonderdelen worden weergegeven, hangt af van de systeeminstellingen van het bestand en de weergave-instelling van het veld. Zie Opmaak opgeven voor datumvelden voor meer informatie over het wijzigen van de opmaak voor de weergave van een veld (bijvoorbeeld 7 juli 2014 of 7-7-2014).
 •
 •
Als u FileMaker Pro Advanced gebruikt, kunt u veldschema's kopiëren van het ene naar het andere veld in hetzelfde bestand of in een ander bestand. Zie Veldschema's kopiëren en plakken (FileMaker Pro Advanced) voor meer informatie.
Verwante onderwerpen
Werken met gegevens in datumvelden
Datums worden anders weergegeven