Problemen met invoerlijsten oplossen
Tijdens de gegevensinvoer is het mogelijk dat een invoerlijst niet werkt of gegevens anders weergeeft dan u verwacht. Bij problemen met een invoerlijst probeert u het probleem op te lossen aan de hand van de volgende tips.
Invoerlijst is leeg; er worden geen selectievakjes of keuzerondjes weergegeven
 •
Controleer of het veld is ingesteld om een invoerlijst weer te geven. Selecteer het veld in de lay-outmodus. Klik in het infovenster op Gegevens en stel de opties voor Stijl besturingselementen in het gebied Veld in.
 •
 •
Als in de invoerlijst waarden uit een veld in een ander bestand worden gebruikt, is het bestand mogelijk verplaatst of hernoemd of hebt u mogelijk geen toegangsprivileges voor het bestand.
Er ontbreken onderdelen of tekens in de invoerlijst
 •
Als de waarden in de invoerlijst afkomstig zijn uit een veld, controleert u of het veldtype overeenkomt met de waarden die u hebt ingevoerd. Als bijvoorbeeld een getalveld waarden zonder numerieke gegevens bevat, zullen die waarden niet worden geïndexeerd en zullen de niet-numerieke waarden niet worden weergegeven in een invoerlijst die op dat veld is gebaseerd.
 •
Als de invoerlijst is gedefinieerd voor het weergeven van gegevens uit twee velden, worden onderdelen niet gekopieerd voor het veld waarop de invoerlijst is gesorteerd. Als in de invoerlijst bijvoorbeeld gegevens uit een veld met bedrijven en een veld met namen worden weergegeven en de velden worden gesorteerd op het veld met bedrijven, wordt in de lijst slechts één persoon per bedrijf weergegeven.
 •
Als bepaalde tekens in de items van de invoerlijst ontbreken of als vierkantjes worden weergegeven, controleert u of het lettertype dat u voor het veldobject hebt geselecteerd, alle tekens in uw invoerlijst kan weergeven, met name wanneer uw waarden meerdere talen of tekensets bevatten. Zie Tekstopmaak opgeven voor velden voor meer informatie.
Fout: Ongeldig gebruik lijstwaarde
 •
Als in een veld een externe invoerlijst wordt gebruikt waarvoor gerelateerde waarden zijn gedefinieerd, moeten het veld en de invoerlijst in hetzelfde bestand worden gedefinieerd. Het veld moet een gerelateerd bestand van hetzelfde bestand zijn.
Invoerlijst geeft de melding <geen waarden gedefinieerd> weer
 •
Als in de invoerlijst waarden worden gebruikt uit een veld in een ander bestand, is het bestand verplaatst of hernoemd of hebt u geen toegangsprivileges voor het bestand.
Verwante onderwerpen
Een invoerlijst voor gegevensinvoer definiëren
Een veld zodanig instellen dat het als een venstermenu, een groep selectievakjes of een ander besturingselement wordt weergegeven