Er ontbreken records
Records zijn “verloren” gegaan
 •
Zorg ervoor dat elk FileMaker Pro-bestand dat via een netwerk wordt samengebruikt een unieke bestandsnaam krijgt, ongeacht of het is geopend of niet. Gebruik een hulpprogramma om de bestanden te comprimeren of te archiveren. De bestanden zijn hierna niet meer beschikbaar als FileMaker Pro-bestand. U kunt de bestanden ook opslaan op een verwisselbare schijf en deze schijf verwijderen.
 •
Mogelijk hebt u records ingevoerd in de zoekmodus. Open de bladermodus en klik op de statusbalk op de pijl-omlaag naast de optie Zoeken (Windows), of klik en houdt Zoeken (Mac OS) ingedrukt. Kies op de menubalk Laatste zoekopdracht wijzigen en kijk of de “verloren” records verschijnen. Als de records worden weergegeven:
 •
kunt u schakelen tussen de weergave die u hebt geactiveerd met Laatste zoekopdracht wijzigen en de bladermodus om de inhoud van de afzonderlijke velden te kopiëren en te plakken, of
 •
voor één “record”: kunt u alle velden afsluiten, op de menubalk Bewerken > Kopiëren kiezen en de record daarna in een toepassing als Kladblok of TextEdit plakken. (Als u meerdere “records” wilt kopiëren, drukt u op Shift (Windows) of Option (Mac OS) terwijl u op de menubalk Bewerken > Kopiëren kiest.) Vervolgens importeert u dit tekstdocument in uw database. (Houd er rekening mee dat dit niet werkt voor gegevens die u invoert in gerelateerde velden.)
 •
Er verschijnt slecht één record in de lijst
 •
Controleer de gevonden reeks. (Kijk op de statusbalk.)
 •
Controleer de lay-out in de lay-outmodus. Als de bovenste begrenzing van een veldobject de lijn tussen de lay-outgedeelten raakt, wordt het veld weergegeven en afgedrukt in het lay-outgedeelte boven de lijn. Zo worden velden die schijnbaar in het hoofdgedeelte staan en meerdere keren op de pagina moeten worden afgedrukt, slechts één keer boven aan de pagina afgedrukt als deze velden de scheidingslijn van het kopgedeelte raken.
Verwante onderwerpen
Velden in lay-outs plaatsen en verwijderen
Problemen met afdrukken oplossen