De huidige record selecteren
In de bladermodus heeft een database voor elk geopend venster één actieve record tegelijk. Zie Meerdere vensters per bestand openen voor meer informatie over meerdere vensters.
De manier waarop u een record selecteert, is afhankelijk van uw huidige weergave. In de formulierweergave is de weergegeven record de actieve record. Als u naar een andere record overschakelt, wordt die record geselecteerd. In de lijst- of de tabelweergave is de huidige record aan de linkerzijde gemarkeerd met een ononderbroken verticale balk.
Zo selecteert u een record in de lijstweergave of de tabelweergave:
 •
In de tabelweergave geeft een pijl in de linkermarge van een record aan dat de record de huidige record is.
Zo selecteert u een gerelateerde record in een portaal:
 •
Selecteer de portaalrij (klik binnen de rij, maar buiten eventuele velden in de rij).