Lägga till och visa data > Ange data i poster > Använda URL-adresser i ett fält

Använda URL-adresser i ett fält

Du kan öppna en giltig URL-adress som visas i ett fält. FileMaker Pro Advanced öppnar URL-adressen med det standardprogram som har konfigurerats för URL-typen på din dator. URL-adresser av typen http öppnas t.ex. i din standard webbläsare.

Så här öppnar du en URL-adress från ett fält:

1. Markera fältet genom att klicka i det och markera hela URL-adressen.

2. Högerklicka var som helst i webbadressen.

3. Välj Öppna <URL-adress>snabbmenyn.

FileMaker Pro Advanced stöder FMP-protokollet och följande URL-system:

https://

mailto:

ldap://

ldaps://

ftp://

http://

gopher://

shttp://

file://

mailto://

news://

nntp://

telnet://

Tips  Du kan också öppna URL-adressen genom att hålla Alt-tangenten (Windows) eller Kommando-tangenten (macOS) nedtryckt samtidigt som du klickar var som helst på URL-texten.