Dela filer i ett nätverk > Överföra filer till en FileMaker-värd

Överföra filer till en FileMaker-värd

Använd FileMaker Pro Advanced när du vill överföra databasfiler till FileMaker Server eller en FileMaker Cloud-produkt. Om en databas använder containerfält som lagrar data externt överför FileMaker Pro Advanced även externt lagrade data.

Obs!  Innan du kan överföra filer måste du ha ett konto som tillåter överföring.

För FileMaker Server måste du ha kontonamn och lösenord för serveradministratören.

För FileMaker Cloud for AWS måste du ha administratörens användarnamn och lösenord.

För FileMaker Cloud måstet du vara inloggad i FileMaker-ID som teamledare.

Varje typ av värd kan ha olika krav för vilka filer du tillåts överföra. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp och produktdokumentationen för FileMaker Cloud i produktdokumentationscentret.

Så här överför du filer till en FileMaker-värd:

1. Välj Arkiv > Dela databas > Överför till värd.

2. Klicka i rutan till vänster på Visa bredvid den typ av värd du vill visa i listan.

Välj

För att visa

Favoriter

Värdar som du har lagt till som favoriter

Lokalt

FileMaker Server-värdar som finns i ditt TCP/IP-undernät

<FileMaker-ID-teamnamn>

Ditt teams FileMaker Cloud-värd

Klicka på Logga in om du inte är inloggad på FileMaker-ID.

3. Välj i listan den värd dit du vill överföra filer.

Eller lägg till en värd genom att klicka på Knappen Lägg till favoritvärd och ange värdens domännamn (som värd.domän.com) eller IP-adress.

4. För en FileMaker Server- eller FileMaker Cloud for AWS-värd ska du ange dina kontouppgifter och sedan klicka på Logga in.

Om du vill lägga till dina kontouppgifter i Autentiseringshanteraren (Windows) eller i din nyckelhanterare (macOS), väljer du Spara lösenord i Autentiseringshanteraren (Windows) eller Spara lösenord i Nyckelhanterare (macOS).

5. Om du vill ändra målmapp eller skapa en ny mapp (om det stöds av värden) klickar du på Ändra.

6. Markera de filer du vill överföra.

För att

Gör så här

Lägga till filer i överföringslistan

Klicka på Bläddra, markera alla filer du vill lägga till på listan och klicka sedan på Öppna. Eller dra filerna till den högra rutan.

Utesluta filer från överföringslistan

Avmarkera kryssrutan bredvid en fil som du inte vill överföra.

Du kan tillfrågas om krypteringslösenorden för filerna du överför.

7. Titta i kolumnen Status för varje fil. Om FileMaker Pro Advanced identifierar ett problem med filen uppdateras status för den filen och kryssrutan avmarkeras. Kontrollera att alla filer du vill överföra är markerade.

8. Om du vill att filerna ska vara tillgängliga på värden för klienter att använda omgående (om det stöds av värden) väljer du Öppna filer automatiskt (på servern) efter överföring.

9. Klicka på Överför.

När överföringen har slutförts uppdateras status för varje fil med information om huruvida överföringen lyckades.

10. Öppna en överförd fil i FileMaker Pro Advanced genom att välja Öppna med FileMaker Pro Advanced för filen. Klicka sedan på Klar.

FileMaker Pro Advanced öppnar varje markerad fil. Filnamnet och värdnamnet visas i fönstrets namnlist.

Kommentarer

När du överför en fil krypteras anslutningen till värden med hjälp av SSL. Om du använder FileMaker Cloud for AWS eller FileMaker Server och säkerhet är viktigt i er miljö måste serveradministratören installera ett anpassat SSL-certifikat.

I dialogrutan Överför till värd kanske du ser en låsikon som visar anslutningens säkerhetsnivå. Mer information finns i Om säkerhetslåsikonerna.

Du kan inte överföra en fil som redan finns i någon mapp på värden; filnamn måste vara unika för hela värden oavsett mapp eller undermapp.

När överföringen har slutförts lagras information om att filen har överförts i den lokala versionen av filen. När du försöker öppna den lokala versionen av filen visas ett meddelande i FileMaker Pro Advanced om att du kan välja om du vill öppna den lokala versionen eller den delade värdversionen.

Om du avbryter en pågående överföring av flera filer, blir de filer som hunnit överföras helt kvar på värden, delvis överförda filer tas bort från värden och FileMaker Pro Advanced överför inte de återstående filerna. Kolumnen Status i dialogrutan Överför till värd visar vilka filer som överfördes.

FileMaker Pro Advanced kontrollerar inte krypterade databasfiler innan de överförs.

Relaterade avsnitt

Öppna delade filer som klient

Ange inställningar för tillåtna värdar och plugin-program

Konfigurera containerfält för extern datalagring

scriptsteget Öppna Överför till värd