Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för filer > Ställ in datafilsposition

Ställ in datafilsposition

Anger läs-/skrivpositionen i en öppen datafil.

Se även

Tillval

Fil-ID är ett numeriskt uttryck som anger fil-ID för en öppen datafil.

Ny position är ett numeriskt uttryck som anger datafilens nya läs-/skrivposition.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Nej

Kommer från

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beskrivning

Läs-/skrivpositionen är antalet bytes från filens början där data ska börja läsas eller skrivas. I filens början är läs-/skrivpositionen 0. I filens slut är positionen densamma som filstorleken (se scriptsteget Hämta filstorlek).

Kommentarer

Om du anger ett negativt värde för Ny position returnerar funktionen Get ( SenasteFel ) ett fel.

Exempel 1

Anger läs-/skrivpositionen i en öppen fil med fil-ID 2 till det värde som lagrats i en variabel.

Ställ in datafilsposition [ Fil-ID: 2 ; Ny position: $position ]

Exempel 2

Skriver innehållet i fältet Verktyg::Loggpost i slutet filen med namnet ändring.log som finns i mappen Dokument.

Ange variabel [$fil ; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & "ändring.log" ]
Verifiera att filen existerar [ "$fil" ; Mål: $filFinns ]
If [ not $filFinns ]
Avsluta script [ Textresultat: ]
End If
Hämta filstorlek [ "$fil" ; Mål: $filstorlek ]
Öppna datafil [ "$fil" ; Mål: $filID ]
Ställ in datafilsposition [ Fil-ID: $filID ; Ny position: $filstorlek ]
Skriv till datafil [ Fil-ID: $filID ; Datakälla: Verktyg::Loggpost ; Skriv som: UTF-8 ; Lägg till radmatning ]

Relaterade avsnitt

Scriptsteget Öppna datafil