Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för filer > Spara en kopia

Spara en kopia

Sparar en kopia av den aktuella filen.

Se även

Tillval

Under Ange utdatafil kan du ange namn och plats för den resulterande kopian. Mer information finns i Skapa filsökvägar. Du kan välja:

Öppna fil automatiskt öppnar utdatafilen med standardprogrammet

Skapa e-post med fil som bilaga visar ett nytt e-postmeddelande i användarens standardprogram för e-post med utdatafilen som en bilaga

Om du inte anger någon fil sparas en kopia av den aktuella filen och dialogrutan Spara som öppnas där användaren kan ange kopieringstillval.

Välj vilken typ av kopia du vill göra:

kopia av filen sparar en fullständig kopia av den aktuella filen.

komprimerad kopia sparar en komprimerad kopia av den aktuella filen.

tom kopia sparar en kopia av filen utan några poster.

fristående kopia (enstaka fil) sparar en kopia av filen med allt containerinnehåll inbäddat i filen.

Skapa mappar anger om nya mappar som du anger ska skapas på utdatafilens sökväg.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Partiell

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Använd det här scriptsteget när du vill säkerhetskopiera din fil.

Kommentarer

I FileMaker Pro Advanced stöds inte det här scriptsteget när den aktuella filen är värdbaserad.

FileMaker Go:

Välj fristående kopia (enstaka fil). Containerobjekten bäddas in i kopian.

Alternativet Skapa mappar stöds inte.

Exempel 1

Sparar en kopia eller en tom kopia av den aktuella databasen.

Visa anpassad dialogruta ["Spara en kopia eller en tom kopia av den aktuella filen?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Spara en kopia [kopia av filen ; Skapa mappar: Av]
Else
Spara en kopia [tom kopia ; Skapa mappar: Av]