Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för konton > Återställ kontolösenord

Återställ kontolösenord

Återställer lösenordet för det befintliga FileMaker-konto du anger.

Se även

Tillval

Kontonamn låter dig ange namnet på ett befintligt FileMaker Pro Advanced-konto som innehåller lösenordet som ska återställas.

Nytt lösenord är det nya lösenordet för kontot.

Användaren måste ändra lösenordet vid nästa inloggning tvingar användarna att ändra sina lösenord nästa gång de loggar in på databasen.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Ja

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 7.0

Beskrivning

Använd scriptsteget flera gånger om du vill återställa flera konton med ett enda script.

Kommentarer

Det här scriptsteget fungerar endast med FileMaker-filkonton.

Du måste ha behörighetsuppsättningen fullständig behörighet för att kunna utföra det här scriptsteget. Om du vill låta användare med lägre behörighet än fullständig behörighet utföra det här scriptsteget, högerklickar du på aktuellt script i sektionen för scripts och väljer Bevilja fullständig behörighet.

Det här scriptsteget återställer kontolösenordet utan att visa någon dialogruta.

Exempel 1

Ändrar lösenordet för kontot Försäljning. Kräver att du ändrar lösenordet nästa gång du loggar in på kontot.

Återställ kontolösenord [Kontonamn: "Försäljning"; Lösenord: "1234"; Lösenord upphör att gälla]

Exempel 2

Frågar om du vill ändra lösenordet för det aktuella kontot. Återställer lösenordet med innehållet i fältet Lösenord.

Visa anpassad dialogruta ["Vill du återställa det aktuella kontolösenordet?"; Konton::Lösenord]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Återställ kontolösenord [Kontonamn: Get ( Kontonamn ); Lösenord: Konton::Lösenord]