Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för konton > Logga in igen

Logga in igen

Tillåter inloggning till filen med ett annat konto och lösenord utan att behöva stänga filen och öppna den igen.

Se även

Tillval

Med dialogruta kontrollerar om dialogrutan Öppna <filnamn> visas när scriptsteget utförs. Den dialogrutan kräver att användaren manuellt anger konto och lösenord (eller ändrar information som redan är angiven i dialogrutan) för att öppna en fil. När alternativet Med dialogruta är inställt på använder FileMaker Pro Advanced den information om konto och lösenord som är lagrad med scriptsteget eller genererar information utifrån beräkningar när scriptsteget utförs.

Kontonamn låter dig ange namnet på det konto om ska verifieras.

Lösenord låter dig ange lösenordet för det här kontot.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Partiell

FileMaker Server

Partiell

FileMaker Cloud-produkt

Partiell

FileMaker Data API

Partiell

Anpassad webbpublicering

Partiell

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 7.0

Beskrivning

Den behörighet som tilldelats det nya kontot börjar gälla omedelbart, t.ex. åtkomst till tabeller, poster, layouter, scripts och värdelistor.

Kommentarer

Det här scriptsteget fungerar endast med gästkontot och med konton som autentiseras via FileMaker-fil eller extern server. För andra kontotyper och när filen delas med FileMaker Cloud som värd returnerar det felkoden 3 ("Kommandot är inte tillgängligt").

Du behöver inte ha fullständig behörighet för att utföra det här scriptsteget. Användare med vilken behörighet som helst kan använda det här scriptsteget för att logga in på databasen igen.

Användarna får fem försök att ange konto och lösenord om inte scriptsteget Manuell felhantering aktiverats.

Om Manuell felhantering är aktiverat får användarna bara ett försök att ange konto och lösenord.

Alternativet Med dialogruta fungerar olika beroende på var scriptet körs:

Script på serversidan, FileMaker Data API och Anpassad webbpublicering kör det här scriptsteget som om alternativet är inställt på Av.

I FileMaker WebDirect ställer du in alternativet på så att dialogrutan visas. Om du sparar kontot och lösenordet i scriptsteget visas dock inte den här informationen i dialogrutan.

Exempel 1

Uppmanar användaren att logga in igen efter att ha raderat det angivna kontot.

Obs!  Steget Radera konto gör att användaren måste ha fullständig behörighet för att köra det här scriptet.

Radera konto [Kontonamn: "Användare"]
Logga in igen [Med dialogruta: På]