Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för filer > Skriv ut

Skriv ut

Skriver ut information som finns i den aktuella FileMaker Pro Advanced-filen.

Se även

Tillval

Med dialogruta anger om dialogrutan Skriv ut ska visas när scriptsteget utförs.

Ange utskriftstillval låter dig ange ett utdatamål (Återställ anger att utskriftsalternativ är sparade i scriptsteget). När scriptet körs kommer utdata från det att skickas till den skrivare eller fax som du har angett.

macOS: Som ett alternativ till att ange en skrivare eller fax kan du klicka på PDF i dialogrutan Skriv ut och sedan välja ett PDF-alternativ från listan eller välja Redigera-menyn när du vill definiera ett anpassat utdataformat eller mål för PDF-filen.

Om du inte anger ett utdatamål innan du sparar scriptet eller om angiven skrivare inte kan hittas när scriptet körs, kommer utdata från scriptsteget att skickas till användarens standardskrivare.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Partiell

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Du kan lagra utskriftsalternativ med det här scriptsteget eller låta användaren ange utskriftsvillkor när steget utförs.

Om utskriften behöver särskilda tillval för utskriftsformat för att skriva ut korrekt lägger du till scriptsteget Skrivarinställning före steget Skriv ut.

Kommentarer

I FileMaker WebDirect:

Det här scriptsteget skapar en PDF i en ny webbläsarflik. Om du vill skriva ut PDF:en använder du webbläsarens kontroller.

Om typsnitten inte visas korrekt i PDF:en kontrollerar du att alla nödvändiga typsnitt är installerade och tillgängliga för Web Publishing Engine i FileMaker Server-driftsättningen. Se FileMaker Server Hjälp. En lista med installerade teckensnitt för FileMaker Cloud-produkter finns i FileMaker Cloud-dokumentationen i produktdokumentationscentret.

Webbvisare visar inte innehållet i PDF-filer.

När du använder mer än ett scriptsteg för utskrift i ett script, kommer det sparade skrivarnamnet endast att gälla det scriptsteg för utskrift som det innehåller.

Inställningarna för dubbelsidig utskrift och antalet kopior har ingen effekt FileMaker Go. Det här scriptsteget innehåller heller inget alternativ för att ställa in maximal bild-DPI, men du kan välja en upplösning i dialogrutan FileMaker Go Utskriftsformat.

Om alternativet Med dialogruta anges till Av i FileMaker Go så visas iOS dialogruta för utskrift, men inte FileMaker Go-dialogrutan Skrivarinställning.

Exempel 1

Går till layouten Skriv ut fakturor, sorterar posterna och skriver ut.

Gå till layout ["Skriv ut fakturor"]
Sortera poster [Återställ; Med dialogruta: Av]
Skriv ut [Återställ: Skrivare; Med dialogruta: Av]