Hantera säkerhet > Lösenordsskydda en lokal fil

Lösenordsskydda en lokal fil

Om du vill förhindra att andra öppnar en lokal FileMaker Pro Advanced-fil (en fil som finns på din dator och som inte är delad) kan du skydda filen med lösenord. Se även till att du lösenordsskyddar alla konton som tilldelats behörighetsuppsättningen Full åtkomst.

När du har lösenordsskyddat en fil uppmanas du att ange ett kontonamn och ett lösenord varje gång du öppnar filen. De som inte har kontouppgifterna kan inte öppna filen.

Om du vill dela en fil med andra och ange olika nivåer av filåtkomst för olika användare, se Planera säkerhet för en delad fil.

Så här lösenordsskyddar du en lokal fil:

1. Ändra kontona i filen på följande sätt:

Redigera kontot Admin genom att ge det annat kontonamn och ett lösenord och välja behörighetsuppsättningen Full åtkomst.

Se till att kontot Gäst är inaktivt.

Radera eventuella andra konton i filen eller gör dem inaktiva.

2. Om det behövs kan du redigera behörighetsuppsättningen Full åtkomst och ange eventuell utökad behörighet som du vill ha.

Mer information finns i Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning. Om du inte behöver någon utökad behörighet låter du den vara inaktiverad.

3. Inaktivera automatisk inloggning.

Välj Arkiv > Filtillval. Kontrollera att Logga in med inte är markerat på fliken Öppna.

Varning  Lösenord som definierats i FileMaker Pro Advanced-filer kan inte återställas. Glöm inte kontonamnet och lösenordet som hör till behörighetsuppsättningen Full åtkomst. Skriv ned uppgifterna och förvara dem på en säker plats. Om du tappar bort eller glömmer det här kontonamnet och lösenordet kanske du inte kan öppna eller ändra filen.

Kommentarer

Filer som delas i ett nätverk bör alltid vara lösenordsskyddade, men du kanske vill ta bort lösenordsskyddet från filer som du inte delar. Om du vill ta bort lösenordsskyddet från en fil tar du först bort lösenord från alla konton. I dialogrutan Filtillval kontrollerar du att Logga in med är markerat och att Kontonamn och lösenord är angett som Admin med ett tomt lösenord. Mer information finns i Ange filtillval.

Relaterade avsnitt

Skapa och redigera kontoåtkomst