Hantera säkerhet > Öppna filer som är skyddade av lösenord

Öppna filer som är skyddade av lösenord

När du försöker öppna en skyddad fil måste du ange ett eller flera lösenord och ange andra uppgifter, t.ex. ett kontonamn för att öppna filen.

När en fil som du öppnar delas från en värd kan du se en låsikon som anger säkerhetsnivån på anslutningen till värden. Mer information finns i Om säkerhetslåsikonerna.

Om du tillfrågas om ett lösenord men du inte tror att filen har något, loggar du in med kontonamnet admin och lämnar lösenordet tomt:

Kontonamn: admin
Lösenord: <lämna tomt>

Information om hur du ställer in ett standardkonto och lösenord för filen finns i Ange filtillval.

Lösenord skiljer mellan versaler och gemener. Kontonamn skiljer inte mellan versaler och gemener.

Om du autentiserar dig med ett FileMaker-ID-konto eller ett konto som definieras av en OAuth-identitetsleverantör, klickar du knappen för identitetsleverantören. När webbsidan för inloggning öppnas anger du dina identifieringsuppgifter. Om webbläsaren fortsatt visas i förgrunden återgår du till FileMaker Pro Advanced manuellt.

Om ett kontonamn och ett lösenord anges automatiskt när du öppnar en fil men du vill ange annan kontoinformation håller du ned Skift-tangenten (Windows) eller Alt-tangenten (macOS) medan du öppnar filen. Dialogrutan Öppna filnamn visas, där du kan ange ett annat kontonamn och lösenord. Det här fungerar endast för konton som autentiseras via FileMaker-fil eller extern server.

Om du inte har något konto väljer du Gästkonto om det är tillgängligt.

Om du inte vet ditt kontonamn och lösenord eller inte vet krypteringslösenordet (om du ser dialogrutan Öppna krypteringsdatabas), frågar du din databasadministratör.

Relaterade avsnitt

Öppna och hantera filer