Hantera säkerhet > Skapa och redigera behörighetsuppsättningar > Ändra annan behörighet
 

Ändra annan behörighet

1. Börja redigera en ny eller befintlig behörighetsuppsättning i dialogrutan Ändra behörighetsuppsättning.

Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.

2. Ange ett eller flera av följande tillval under Annan behörighet.

 

För att

Gör så här

Tillåta utskrift

Tillåt att poster sparas som en PDF-fil.

Tillåt utskrift med Apple Event Skriv ut från Finder.

Välj Tillåt utskrift.

Tillåta export av poster.

Tillåt att poster sparas som en Excel-fil.

Tillåta kopiering av alla hittade poster till Urklipp.

Tillåt import av poster från en FileMaker-fil.

Tillåt att en kopia av posterna sparas.

macOS: Tillåta sökning efter data med följande Apple Events: GetCellValue, Fältinnehåll, Postvärde, Tabellinnehåll och Layoutinnehåll.

Välj Tillåt export.

Obs!  I Windows påverkas inte ActiveX Automation om du avmarkerar det här tillvalet. Om du avmarkerar det i macOS stoppas bara de Apple Events som använder data, medan andra Apple Events ändå fungerar.

Tillåta användare av denna behörighetsuppsättning att aktivera och inaktivera utökad behörighet när du konfigurerar FileMaker-nätverksdelning, webbpublicering och ODBC-/JDBC-delning via kommandona i Arkiv > Dela databas.

Tillåta användare med den här behörighetsuppsättningen att redigera utökade behörigheter i dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar när de väljer Arkiv > Hantera > Säkerhet.

Välj Hantera utökade behörigheter. Aktivera åtkomst till dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar genom att ange Tillgängliga menyval till Allt.

Med den här behörigheten kan användare inte öppna dialogrutan Hantera säkerhet.

Tillåta användare att

visa alla kontoåtkomstposter i dialogrutan Hantera säkerhet

skapa, ändra och radera kontoåtkomstposter som inte har behörighetsuppsättningen Full åtkomst

tilldela annan befintlig behörighetsuppsättning än Full åtkomst

Välj Hantera konton som inte har fullständig åtkomst och ange Tillgängliga menyval till Allt.

Med den här behörigheten kan användare inte:

tilldela behörighetsuppsättningen Full åtkomst till en kontoåtkomst eller ta bort den

ändra prioritet för kontoåtkomstposter

öppna dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar, vilket betyder att de inte kan visa inställningarna för, skapa, ändra eller radera behörighetsuppsättningar, utökad behörighet eller filåtkomst

Tillåta användaren att mata in data som inte matchar kontrolltillvalen som har angetts för ett fält.

Välj Tillåt att användaren åsidosätter varningar om datakontroll.

Obs!  Den här inställningen ignoreras när ett fält har definierats för att stoppa åsidosättning av fältkontrollen (genom att tillvalet Tillåt att användaren åsidosätter avmarkerats). Mer information finns i Definiera fältkontroll.

Koppla bort användaren av en delad fil från FileMaker Server eller FileMaker Cloud for AWS när användaren är inaktiv. (Detta leder vanligen till bättre prestanda för FileMaker Server.)

Välj Koppla bort användaren från servern vid inaktivitet.

Obs!  Information om hur du gör om filer delas med FileMaker Server eller FileMaker Cloud for AWS som värd finns i Om att koppla bort användare vid inaktivitet.

Tillåta att användarna av denna behörighetsuppsättning ändrar sina lösenord (endast FileMaker-filkonton).

Välj Tillåt att användaren ändrar sitt eget lösenord.

Kräva att användarna av denna behörighetsuppsättning ändrar sina lösenord efter ett visst antal dagar (endast FileMaker-filkonton).

(Efter detta antal dagar visas dialogrutan Ändra lösenord nästa gång en användare öppnar filen. Användaren måste ändra lösenordet för att kunna öppna filen.)

Välj Måste ändras var <n> dag och ange antalet dagar.

Obs!  Om du väljer det här tillvalet och inte samtidigt väljer Tillåt att användaren ändrar sitt eget lösenord måste lösenordet ändras av ett konto med behörigheten Full åtkomst i stället för kontot med den här behörighetsuppsättningen. (I de flesta fall bör du antingen markera eller avmarkera båda tillvalen.)

Ange en minsta teckenlängd för nya lösenord (endast FileMaker-filkonton).

Välj Minsta längd för lösenord och ange antalet tecken.

Ange att bara en begränsad uppsättning menykommandon ska vara tillgängliga när filen är aktiv

Välj något av följande vid Tillgängliga menyval:

Allt om du vill aktivera alla menykommandon, utom dem som uttryckligen inaktiveras av andra tillval för behörighetsuppsättningen.

Endast redigering om du bara vill aktivera grundläggande redigeringskommandon i bearbetningsläge.

Minimum om du vill inaktivera alla menykommandon utom de som används för att öppna, stänga eller skapa databasfiler, växla mellan databasfönster, utföra script, öppna FileMaker Pro Advanced Hjälp eller ändra inställningar.

Jämförelse av behörigheter att ändra kontoåtkomst

I följande tabell jämförs behörighetsuppsättningen Full åtkomst och de två behörigheterna som tillåter att en användare gör begränsade ändringar av kontoåtkomst.

 

Är dessa ändringar tillåtna?

För kontoåtkomst med behörighetsuppsättningen Full åtkomst

För kontoåtkomst med behörigheten Hantera konton som inte har fullständig åtkomst

För kontoåtkomst med behörigheten Hantera utökad behörighet

Visa, ge och ta bort kontoåtkomst

Ja

Ja, utom dem med behörighetsuppsättningen Fullständig åtkomst

Nej

Duplicera kontoåtkomst

Ja

Nej

Nej

Ändra prioritet för kontoåtkomst

Ja

Nej

Nej

Ändra tilldelningar av behörighetsuppsättningar

Ja

Ja, utom för behörighetsuppsättningen Fullständig åtkomst

Nej

Skapa behörighetsuppsättningar

Ja

Nej

Nej

Ändra och radera behörighetsuppsättningar

Ja

Nej

Endast för att skapa eller ändra utökade behörigheter för befintliga behörighetsuppsättningar

Kommentarer 

Behörigheten för lösenordsändring och lösenordslängd som beskrivs ovan gäller bara för FileMaker-filkonton, inte för konton som autentiseras via en extern server. Mer information finns i Skapa och redigera kontoåtkomst.

Även om du anger Endast databearbetning vid Tillgängliga menyval kan behörigheten för poster och layouter ändå förbjuda redigering av vissa fält, poster och data i vissa layouter. Se Ändra behörighet för poster och Ändra layoutbehörighet.

Om du väljer Endast redigering eller Minimum vid Tillgängliga menyval inaktiveras kommandot Fönster > Nytt fönster, vilket gör att användarna inte kan öppna nya fönster. Det kan vara bra att begränsa de tillgängliga menykommandona om du vill styra användarnas möjlighet att öppna flera fönster. (Du kan skapa scripts som tillåter användarna att öppna vissa fönster. Mer information finns i Skapa och redigera script.)

Relaterade avsnitt 

Använda fördefinierade behörighetsuppsättningar