Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för övriga funktioner > Öppna URL

Öppna URL

Låter användaren öppna en URL-adress.

Se även

Tillval

Med dialogruta anger om alternativrutan "Open URL" ska visas när scriptsteget utförs.

URL låter dig att skriva URL-adressen eller skapa en URL-adress med en beräkning.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Partiell

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Öppna URL stöder URL-typerna http, https, ldap, ldaps, ftp, file och mailto och använder programmet som har registrerats i operativsystemet för varje URL-typ. Om URL-adressen till exempel börjar med http öppnar FileMaker Pro Advanced användarens webbläsare och behandlar URL-adressen.

Om den angivna URL-adressen innehåller mellanslag eller andra specialtecken, ersätter du dessa tecken med motsvarande kodade värden som krävs för giltiga URL-adresser. Ersätt till exempel "@" med "%40".

Obs!  FileMaker WebDirect har inte stöd för file://-protokollet.

Exempel 1

Öppnar användarens webbläsare och visar hemsidan för FileMaker, Inc.

Öppna URL [Med dialogruta: Av; "http://www.filemaker.com"]

Exempel 2

Öppnar Windows Anteckningar och öppnar filen Min_fil.txt som finns på rotnivån på användarens hårddisk.

Öppna URL [Med dialogruta: Av; "file://c:/Min_fil.txt"]

Exempel 3

Startar standardprogrammet för e-post, öppnar ett nytt e-postmeddelande och använder värdet i fältet E-post som adress för meddelandet.

Öppna URL [Med dialogruta: Av; "mailto:" & Kunder::E-post]

Exempel 4

Öppnar en delad FileMaker Pro Advanced-fil som körs på ett annat system. Mer information finns i Öppna filer med en URL-adress.

Öppna URL [Med dialogruta: Av; "fmp://konto:lösenord@värd/databas"]

Viktigt  Kontonamn och lösenord som anges i scriptsteget Öppna URL är synliga för användare som har behörighet att ändra script och är därför inte säkra.