Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för att öppna menyalternativ > Dela databas

Dela databas

Öppnar dialogrutan Nätverksinställningar för FileMaker.

Se även

Tillval

Inga.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Nej

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Nej

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Det här scriptsteget är detsamma som att välja Arkiv > Dela databas > Dela med FileMaker-klienter.

Du kan använda det här scriptsteget för att öppna dialogrutan Nätverksinställningar för FileMaker om du angivit att användarna inte ska ha tillgång till menyerna i FileMaker Pro Advanced.

Kommentarer

Användare måste vara tilldelade en behörighetsuppsättning som tillåter ändringar i delningsinställningar för att kunna använda det här scriptsteget. Om du vill låta användare som inte kan ändra delningsinställningar köra det här scriptsteget, högerklickar du på aktuellt script i sektionen för script och väljer Bevilja fullständig behörighet.

Exempel 1

Visar en anpassad dialogruta med frågan om användaren vill dela den aktuella databasen, och öppnar dialogrutan Nätverksinställningar för FileMaker.

Visa anpassad dialogruta ["Vill du dela den här databasen?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Dela databas