Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för att öppna menyalternativ > Öppna Hantera värdelistor

Öppna Hantera värdelistor

Öppnar dialogrutan Hantera värdelistor.

Se även

Tillval

Inga.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Nej

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Nej

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Det här scriptsteget är detsamma som att välja Arkiv-menyn > Hantera > Värdelistor.

Du kan använda det här scriptsteget för att öppna dialogrutan Hantera värdelistor om du har angivit att användarna inte ska ha behörighet till menyerna i FileMaker Pro Advanced.

Kommentarer

Du måste ha behörighetsuppsättningen fullständig behörighet för att kunna utföra det här scriptsteget. Om du vill låta användare med lägre behörighet än fullständig behörighet utföra det här scriptsteget, högerklickar du på aktuellt script i sektionen för scripts och väljer Bevilja fullständig behörighet.

Information om hur du gör ändringar i schema för delade databaser finns i Dela filer i ett nätverk.

Exempel 1

Visar en anpassad dialogruta med frågan om användaren vill hantera databasens värdelistor, och öppnar dialogrutan Hantera värdelistor.

Visa anpassad dialogruta ["Vill du hantera databasens värdelistor?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Öppna Hantera värdelistor