Referens > Referens för scripttriggers > VidPanelVäxla

VidPanelVäxla

Utför ett script när en panelkontroll byter paneler. Detta kan hända i en flikkontroll, till exempel när en användare klickar på en inaktiv flikpanel eller när ett script ändrar fokus till ett objekt på en annan flikpanel.

När scriptet körs

Innan händelsen har bearbetats.

De lägen där triggern kan användas

Bearbetningsläge och Sökläge.

Resultat

Du kan använda scriptsteget Avsluta script i det utlösta scriptet för att returnera sant eller falskt.

Sant: Händelsen som utlöste scriptet fortsätter.

Falskt: Händelsen som utlöste scriptet avbryts.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Ja

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 12.0

Kommentarer

VidPanelVäxla tillämpas på hela panelkontrollen och inte på enskilda paneler. Om du vill hantera byten till särskilda paneler kan du använda funktionerna Get ( TriggerAktuellPanel ) och Get ( TriggerMålPanel ).

Eftersom den här scripttriggern aktiveras innan panelväxlingshändelsen bearbetas specificeras värdet för scriptparametern som VidPanelVäxla skickar till scriptet innan panelen växlas. Det innebär att värdet blir noll om du använder scriptparametern för att skicka det returnerade värdet för Get ( TriggerAktuellPanel ) eller Get ( TriggerMålPanel ) till ditt script. För att få användbara returnerade värden ska de här funktionerna endast användas i scriptet som aktiveras av VidPanelVäxla, inte i scriptparametern.

Relaterade avsnitt

Konfigurera scripttriggers

Konfigurera scripttriggers för layouter

Konfigurera scripttriggers för objekt