Referens > Referens för scripttriggers > VidObjektÄndra

VidObjektÄndra

Utför ett script när värdet som är associerat med ett objekt ändras som ett resultat av följande:

en användare skriver i ett objekt

en användare klickar på ett objekt som en kryssruta och gör att värdet ändras

redigeringsbearbetningar som klipp, klistra och rensa

scriptsteg som Infoga text vilket ändrar ett fält

När scriptet körs

Efter att händelsen har bearbetats.

De lägen där triggern kan användas

Bearbetningsläge och Sökläge.

Resultat

Inga.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Partiell

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Ja

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 10.0

Kommentarer

Den här scripttriggern aktiveras om den används i en panelkontroll när byte av panel sker.

Den här scripttriggern kommer inte att aktivera ett script när följande bearbetningar genomförs:

dessa beskrivs i Åtgärder som inte aktiverar scripttrigger

ett fönster som uppdateras för att uppdatera data från en extern datakälla

fält för automatisk inmatning uppdateras

Scripttriggern VidObjektÄndra kan ställas in för summerings- och beräkningsfält, men kommer inte att aktiveras.

Värdet för scriptparametern som VidObjektÄndra skickar till scriptet specificeras innan scripttriggern aktiveras. Om du anger att VidObjektÄndra ska aktiveras på ett fältobjekt så körs scriptet när fältet har ändrats. Om ditt script behöver värdet innan fältet ändrades använder du scriptparametern för att skicka fältets omodifierade värde till scriptet. Om ditt script däremot behöver det modifierade värdet inkluderar du ett steg i scriptet som hämtar fältets nuvarande (ändrade) värde.

FileMaker WebDirect har inget stöd för att använda scripttriggern VidObjektÄndra för att övervaka tangentnedtryckningar i ett fält (t.ex. när en webbanvändare matar in text via ett tangentbord, en Input Method Editor eller textförslag). Om du övervakar tangentnedtryckningar med VidObjektÄndra kan det leda till sämre prestanda eller oväntade resultat.

Relaterade avsnitt

Konfigurera scripttriggers

Konfigurera scripttriggers för layouter

Konfigurera scripttriggers för objekt