Referens > Referens för scripttriggers > VidLayoutTangenttryckning

VidLayoutTangenttryckning

Utför ett script när ett eller flera tecken matas in från tangentbordet antingen direkt eller via en redigerare för indata (IME). Använd funktionen Get ( TriggerTangenttryckning ) om du vill returnera tecken som aktiverar scripttriggern.

Två typer av tecken kan göra att scripttriggern aktiveras:

tangenter som normalt används för ett aktivt objekt

tangenter som normalt används för navigering

När scriptet körs

Innan händelsen har bearbetats.

De lägen där triggern kan användas

Bearbetningsläge, Sökläge och Granskningsläge.

Resultat

Du kan använda scriptsteget Avsluta script i det utlösta scriptet för att returnera sant eller falskt.

Sant: Händelsen som utlöste scriptet fortsätter.

Falskt: Händelsen som utlöste scriptet avbryts.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Partiell

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 10.0

Kommentarer

Använd funktionerna Get ( TriggerModifieringsTangent ), Code och Char när du vill arbeta med specialtecken som navigationstangenterna tabb och piltangenterna samt med generella Unicode-tecken. Se Kodfunktionen där det finns en lista över navigeringstangenter och de koder som rapporteras till ett script. Teckenfunktionen returnerar tecknen för Unicode-kodpunkter.

Tangentnedtryckningar bearbetas i följande ordning:

1. Operativsystemet bearbetar vissa tangenter.

2. FileMaker Pro Advanced bearbetar tangenter i kortkommandon.

3. Ett aktivt objekt med scripttriggern VidObjektTangenttryckning kan bearbeta ett tecken.

4. Scripttriggern VidLayoutTangenttryckning kan bearbeta ett tecken.

5. Navigeringstangenter används för navigering medan icke-navigeringstangenter bearbetas av det aktiva objektet med scripttriggern VidObjektTangenttryckning.

6. Om det inte finns något aktivt objekt visas ett meddelande för icke-navigationstangenter.

Det första av dessa steg som använder tangenten stoppar processen. Ett script som utförs av någon av scripttriggrarna VidObjektTangenttryckning eller VidLayoutTangenttryckning kan stoppa ytterligare bearbetning av tangenttryckningen genom att returnera Falskt.

Om du använder piltangenterna eller musen för att navigera och välja i listor, menyer och kalendrar kommer denna scripttrigger inte att aktiveras. Om du anger text i dessa fält kommer scripttriggern att aktiveras.

Windows: Tangenterna Alt och Ctrl aktiverar inte den här scripttriggern.

macOS: Cmd-tangenten aktiverar inte den här scripttriggern.

FileMaker Go: Den här scripttriggern aktiveras endast om ett fält är aktivt när användaren gör en tangentnedtryckning.

Om ett fel i det utlösta scriptet gör att scriptet inte avslutas kommer tangenttryckningen som utlöste scriptet inte att bearbetas.

Se Åtgärder som inte aktiverar scripttrigger där det finns en lista över andra åtgärder som inte aktiverar den här scripttriggern.

Relaterade avsnitt

Konfigurera scripttriggers

Konfigurera scripttriggers för layouter

Konfigurera scripttriggers för objekt