Introduktion till FileMaker Pro Advanced > Nya funktioner i FileMaker Pro 18 Advanced

Nya funktioner i FileMaker Pro 18 Advanced

FileMaker Pro 18 Advanced innehåller följande funktioner och förbättringar.

Stöd för FileMaker Cloud och FileMaker-ID

FileMaker-ID och fönstret Mina appar – FileMaker-ID-användare kan logga in och använda fönstret Mina appar för att arbeta med sitt teams anpassade appar som delas med FileMaker Cloud som värd. Med single sign-in kan användare öppna alla appar som de har åtkomst till. Mer information finns i Öppna och hantera filer.

Överföring till en FileMaker Cloud-värd – Med dialogrutan Överför till värd kan FileMaker-ID-teamledare överföra FileMaker Pro Advanced-filer till sin FileMaker Cloud-värd. Mer information finns i Överföra filer till en FileMaker-värd.

Hantera säkerhet för filer som delas med FileMaker Cloud som värd – För alla team som du ingår i kan du ge FileMaker-ID-användare och -grupper åtkomst till en fil, visa FileMaker-ID-användarnamnen i en grupp och tilldela behörighetsuppsättningar i dialogrutan Hantera säkerhet. Mer information finns i Redigera åtkomst för FileMaker-ID-konton.

Förbättrad dataimport och filkonvertering

Med den nya dialogrutan Fältordning för import kan du göra följande:

välja målfält från en sökbar lista

välja en post i källfilen att använda som fältnamn för vissa importfiltyper

för varje målfält välja om tillval för automatisk inmatning av data ska tillämpas vid import

importera data som använder ett anpassat tecken för att avgränsa fältvärden

Se Importera data till FileMaker Pro Advanced och Filformat som stöds för import och export.

Fler konverteringsalternativ – Vid konvertering av vissa filtyper kan du nu ange ett anpassat tecken som avgränsar fältvärden, välja valfri post att använda som fältnamn, välja vilka fält som ska tas med samt ange ett måltabellnamn. Mer information finns i Konvertera en datafil till en ny FileMaker Pro Advanced-fil.

Säkerhetsförbättringar

Med den nya dialogrutan Hantera säkerhet kan du göra följande:

arbeta med en kontoåtkomstlista som filtreras efter kontotyp, tilldela behörighetsuppsättningar till användare och grupper direkt i listan och utföra andra vanliga uppgifter i informationspanelen utan att lämna listan

hantera behörighetsuppsättningar, utökad behörighet och filåtkomst i dialogrutan Avancerade säkerhetsinställningar

se om den valda autentiseringstypen stöds av filens aktuella värd

Se Skapa och redigera kontoåtkomst, Skapa och redigera behörighetsuppsättningar, Skapa och redigera utökad behörighet och Bevilja åtkomst till filer.

Behörighet att hantera konton som inte har full åtkomst – Nu kan du tilldela användare begränsad möjlighet att skapa och ta bort åtkomst till en fil och tilldela befintliga behörighetsuppsättningar utan att ge dem möjlighet att ändra grupper eller användare som har behörighetsuppsättningen Full åtkomst eller att skapa eller redigera behörighetsuppsättningar. Mer information finns i Ändra annan behörighet.

Meddelande om osignerade plugin-program – I FileMaker Pro Advanced meddelas du när ett plugin-program inte har signerats digitalt av utvecklaren. Mer information finns i Ange inställningar för tillåtna värdar och plugin-program.

Full åtkomst krävs som standard för att referera till en fil – Alternativet att kräva behörighetsuppsättningen Full åtkomst för att använda referenser till en fil är nu aktiverat som standard i nyskapade filer. Alternativet är oförändrat i befintliga filer. Mer information finns i Bevilja åtkomst till filer.

Funktioner för att signera data digitalt – Nya funktioner gör att du kan signera data digitalt och verifiera signaturer för signerade data med kryptografiska nycklar. Se "Nya funktioner" nedan.

Den utökade behörigheten fmodata – Ger åtkomst till en fil från en OData-leverantör. Mer information finns i Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning.

Enklare att använda

Flytta objekt med Skift-Piltangenterna – Med Skift-Piltangenterna i Layoutläge flyttar du nu objekt i steg som är 10 gånger större än när du använder Piltangenterna. Se Kortkommandon för lägen (Windows) och Kortkommandon för lägen (macOS).

Läsa och skriva externa datafiler – Skapa script som läser från, skriver till och hanterar externa datafiler – skriv till exempel loggfiler eller exportera data i ett eget format. Se "Nya scriptsteg" nedan.

Öppna filer med en versionsspecifik URL – Nu kan du använda fmp18-schemat i URL-adresser för att öppna filer specifikt med FileMaker Pro 18 Advanced eller FileMaker Go 18. Mer information finns i Öppna filer med en URL-adress.

Öppna en anpassad app vid start – Du kan nu använda anpassningsfilen under en kommandoradsinstallation och ange att en anpassad app ska öppnas när FileMaker Pro Advanced startar. Se Konfigurationsguiden för FileMaker Pro Advanced-nätverksinstallation.

Spara filer som XML – Du kan spara en FileMaker Pro Advanced-fil i ett XML-format som representerar schemat, layouter, scripts och andra delar av filen. Du kan använda XML-filen för att dokumentera ändringar i din anpassade app mellan olika versioner och använda vanliga textverktyg för att jämföra versionerna. Se Dokumentera databasscheman, scriptsteget Spara en kopia som XML.

Scriptsteg

Nya scriptsteg

Stäng datafil – Stänger en öppen datafil. Mer information finns i scriptsteget Stäng datafil.

Skapa datafil – Skapar en tom, stängd datafil som sedan kan öppnas med scriptsteget Öppna datafil och lägga till data i med scriptsteget Skriv till datafil. Mer information finns i scriptsteget Skapa datafil.

Radera fil – Raderar en fil. Mer information finns i scriptsteget Radera fil.

Hämta datafilsposition – Returnerar läs-/skrivpositionen i en öppen datafil. Mer information finns i scriptsteget Hämta datafilsposition.

Verifiera att filen existerar – Returnerar 1 (sant) om en fil finns, annars returneras 0 (falskt). Se scriptsteget Verifiera att filen existerar

Hämta filstorlek – Returnerar en fils storlek i byte. Mer information finns i scriptsteget Hämta filstorlek.

Öppna datafil – Öppnar en datafil för användning med andra datafilsscriptsteg. Mer information finns i scriptsteget Öppna datafil.

Öppna Favoriter – Öppnar fönstret Favoriter. Mer information finns i scriptsteget Öppna Favoriter.

Läs från datafil – Läser data från en öppen datafil. Mer information finns i scriptsteget Läs från datafil.

Byt namn på fil – Byter namn på en fil. Mer information finns i scriptsteget Byt namn på fil.

Spara en kopia som XML– Sparar en kopia av den aktuella filen som en XML-representation av schema, layouter och script. Mer information finns i scriptsteget Spara en kopia som XML.

Ställ in datafilsposition – Ställer in läs-/skrivpositionen i en öppen datafil. Mer information finns i scriptsteget Ställ in datafilsposition.

Ställ in felloggning – Kontrollerar om fel loggas medan den aktuella filens script körs. Mer information finns i scriptsteget Ställ in felloggning.

Skriv till datafil – Skriver data i en öppen datafil. Mer information finns i scriptsteget Skriv till datafil.

Ändrade scriptsteg

Öppna Mina appar – Det här scriptsteget motsvaras nu av Öppna Favoriter. Mer information finns i scriptsteget Öppna Favoriter.

Överför till FileMaker Server – Det här scriptsteget motsvaras nu av Öppna Överför till värd. Mer information finns i scriptsteget Öppna Överför till värd.

Infoga från URL

De URL-protokoll som stöds omfattar nu smb, smtp, smtps, ldap och ldaps.

Att skicka e-post via SMTP stöds nu med hjälp av cURL och alternativen --mail-auth, --mail-from och --mail-rcpt. Detta gäller även e-post i HTML-format.

Det är nu möjligt att begära okomprimerade svar från en server via cURL-alternativet --no-compressed.

När cURL-biblioteket returnerar ett fel lagras returnerade data i målet om målet är ett textfält eller en textvariabel.

Se scriptsteget Infoga från URL och cURL-alternativ som stöds.

Hjälp – Det här scriptsteget kan inte längre användas i FileMaker WebDirect eftersom FileMaker WebDirect inte längre innehåller Hjälp. Mer information finns i scriptsteget Hjälp.

Infoga från enhet – Det här scriptsteget kan nu identifiera streckkodstyperna PDF417, ITF-14, Aztec och Datamatris. Mer information finns i scriptsteget Infoga från enhet.

Spara poster i PDF-format – Det här scriptsteget har nu stöd för alternativet Tillägg till befintlig PDF och tillval på fliken Säkerhet i FileMaker Go. Mer information finns i scriptsteget Spara poster i PDF-format.

Importera poster – Det här scriptsteget har nu stöd för nya alternativ som är tillgängliga i dialogrutan Fältordning för import. Mer information finns i scriptsteget Importera poster.

Konvertera fil – För de filformat som stöds kan du med det här scriptsteget nu använda valfri rad i källfilen som fältnamn i den konverterade filen, du kan välja fält för import och ange ett måltabellsnamn. Mer information finns i scriptsteget Konvertera fil.

Funktioner

Några funktionsgrupper i dialogrutan Ange beräkning och i Hjälp har arrangerats om för att bättre återspegla syftet. Se Japanska funktioner, JSON-funktioner och Övriga funktioner.

Nya funktioner

CryptGenerateSignature – Genererar den digitala signaturen för data. Mer information finns i funktionen CryptGenerateSignature.

CryptVerifySignature – Verifierar om en digital signatur är giltig för data. Mer information finns i funktionen CryptVerifySignature.

Get ( Kontotyp ) – Returnerar det aktuella kontots autentiseringstyp. Mer information finns i funktionen Get ( Kontotyp ).

Get ( ÖppnaDatafilinfo ) – Returnerar fil-ID och sökväg för varje öppen datafil. Mer information finns i funktionen Get ( ÖppnaDatafilinfo ).

SetRecursion – Anger det högsta antalet upprepningar för återkoppling och loopar inom ett uttryck. Mer information finns i funktionen SetRecursion.

While – Upprepar logik medan villkoret är sant och returnerar sedan resultatet. Mer information finns i funktionen While.

Ändrade funktioner

Get ( SenasteExternaFelDetalj ) – Den här funktionen returnerar nu information när plugin-program inte kan installeras eller läsas in. Mer information finns i funktionen Get ( SenasteExternaFelDetalj ).

GetLayoutObjectAttribute – I FileMaker WebDirect returnerar det här funktionen nu ett resultat för attributen content och source när den körs mot ett diagram och för attributet source när den körs mot en webbvisare. Mer information finns i funktionen GetLayoutObjectAttribute.

Ändrade och borttagna funktioner

Anpassade funktioner som använder icke-svansrekursion är nu som standard begränsade till 50 000 i stället för 10 000 upprepningar, beroende på tillgängligt anropsstackutrymme i minnet. Gränsen kan höjas eller sänkas med funktionen SetRecursion.

Stöd för Photoshop-bildformatet har återställts i macOS. Mer information finns i Använda data i containerfält.

Namnet på programmet FileMaker Pro Advanced omfattar nu versionsnumret. Om du använder externa script som hänvisar till programnamnet kan du behöva uppdatera dem.

Relaterade avsnitt

FileMaker Pro Advanced-funktioner som inte är kompatibla med tidigare versioner