Referens > Funktioner > JSON-funktioner > JSONDeleteElement

JSONDeleteElement

Raderar ett JSON-dataelement som angetts av ett objektnamn, ett matrisindex eller en sökväg.

Format

JSONDeleteElement ( json ; nyckelEllerIndexEllerSökväg )

Parametrar

json – ett textuttryck eller -fält som innehåller ett JSON-objekt eller -matris.

nyckelEllerIndexEllerSökväg – textuttryck eller -fält som specificerar ett JSON-objektnamn (nyckel), ett matrisindex eller en sökväg. Mer information finns i Arbeta med JSON-funktionerna.

Returnerad datatyp

text

Kommer från

FileMaker Pro 16.0

Kommentarer

Denna funktion stöds inte i runtime-lösningar och returnerar "?".

Exempel 1

Tar bort ett element från ett JSON-objekt.

JSONDeleteElement ( "{ \"a\" : 11 , \"b\" : 12 , \"c\" : 13 }" ; "b" ) returnerar {"a":11,"c":13}.

Exempel 2

Tar bort ett element från ett kapslat JSON-objekt. Om $$JSON-variabeln har värdet

"a" :
      "id" : 12,
      "lnk" : false

JSONFormatElements (
   JSONDeleteElement ( $$JSON ; "a.lnk" )

returnerar

"a" :
"id" : 12

Använda operatorer i formler

Arbeta med JSON-funktionerna