Referens > Scriptsteg > Scriptsteg i kategorin Kontroll > Installera OnTimer-script

Installera OnTimer-script

Kör ett angivet script med angivet tidsintervall.

Se även

Tillval

Med Script kan du ange vilket script du vill utföra.

Med Valfri scriptparameter kan du ange en scriptparameter för det angivna scriptet.

Intervall i sekunder är det antal sekunder som timern väntar innan scriptet körs.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 10.0

Beskrivning

Det här scriptsteget installerar en enda timer på det aktiva fönstret och upprepar angivet script i det fönstret tills ett annat steg för Installera OnTimer-script installerar en timer i fönstret eller tills fönstret stängs. Du kan stoppa en installerad timer genom att köra ett annat Installera OnTimer-scriptsteg utan att ange något script eller intervall.

Kommentarer

Om ett script körs kommer script som är kopplade till en timer inte att köras förrän scriptet som körs har avslutats.

Om det aktiva fönstret har en installerad timer och användare eller ett script öppnar ett nytt fönster överförs timern till det nya fönstret.

Varje fönster kan ha en separat timer som är aktiv samtidigt. Timrarna fortsätter att köras även om fönstren är i bakgrunden eller dolda. Om du använder dialogfönster och timrar, se Om fönsterstilar.

Värdet för alternativet Valfri scriptparameter utvärderas när timerscriptet körs, vilket kan ske mycket senare än när timern installeras. Vid den här tidpunkten har Get ( Scriptparameter ) inget värde, eftersom ett timerscript aldrig startas samtidigt som ett annat script körs. Om du vill ange ett värde för timerscriptet som ska användas senare använder du en konstant, ett globalt fält, en global (ej lokal ) variabel eller en beräkning med hjälp av andra funktioner än Get ( Scriptparameter ) i scriptstegets alternativ Valfri scriptparameter.

Mer information om hur du kör script enligt schema och oberoende av öppna fönster finns i FileMaker Server Hjälp och dokumentationen för FileMaker Cloud-produkten i produktdokumentationscentret.

Exempel 1

Använder steget Installera OnTimer-script för att köra scriptet Klocka en gång i minuten.

Script: Klocka OnTimer

Installera OnTimer-script ["Klocka"; Intervall: 60]

Script: Klocka

Tilldela fält [Klocka::Tid; Get ( AktuellTid )]

Scriptsteg (efter kategori)

Konfigurera scripttriggers

Använda variabler