Referens > Funktioner > Get-funktioner > Get ( FönsterinnehållHöjd )

Get ( FönsterinnehållHöjd )

Returnerar höjden, i punkter, för fönstrets innehållsområde.

Format

Get ( FönsterinnehållHöjd )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

nummer

Kommer från

FileMaker Pro 7.0

Beskrivning

Innehållsområdet är beroende av det aktiva fönstrets aktuella storlek men omfattar inte namnlisten, rullningslisterna och sidmarginalerna. Innehållsområdet är utrymmet innanför de här kontrollerna. Däremot ingår inte statusverktygsfältet om det visas.

Kommentarer

I FileMaker WebDirect inkluderar innehållsområdet menyraden, statusverktygsfältet, rullningslister och sidfotsområdet.

I FileMaker Go inkluderar innehållsområdet layouten, men inte statusfältet, menyraden eller verktygsfältet.

Exempel 1

I macOS returneras 400 när fönstrets höjd är 437 och statusverktygsfältet inte visas.

Exempel 2

I macOS kombineras Get ( FönsterinnehållHöjd ) med Get ( Fönsterhöjd ) i exemplet nedan för att fastställa höjden på namnlisten och den vågräta rullningslisten:

Get ( Fönsterhöjd ) - Get ( FönsterinnehållHöjd ) returnerar 37 när fönstrets höjd är 437 och statusverktygsfältet inte visas.

Exempel 3

För iPhone 5,8-tumsskärmar i stående läge är höjden 44 punkter för menyraden, 27 punkter för verktygsfältet och 44 punkter för statusfältet. Funktionen Get ( FönsterinnehållHöjd ) returnerar:

663 när verktygsfältet, menyraden och statusfältet visas

734 när verktygsfältet och menyraden är dolda, men statusfältet visas