Referens > Funktioner > Get-funktioner > Get ( Dokumentsökvägslista )

Get ( Dokumentsökvägslista )

Returnerar en lista över alla filer och mappar i dokumentmappen vilka returneras av funktionen Get ( Dokumentsökväg ) .

Format

Get ( Dokumentsökvägslista )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Kommer från

FileMaker Pro 10.0

Beskrivning

Varje namn på sökväg i dokumentmappen visas separat i listan avgränsade av en radbrytning. Filer och mappar namnges enligt namnkonventionerna i FileMaker Pro Advanced.

Använd Get ( Dokumentsökvägslista ) tillsammans med scriptsteget Importera poster och scriptsteget Exportera poster när du vill avgöra om en fil finns i dokumentmappen innan du använder scriptsteget Öppna fil för att öppna filen. Get ( Dokumentsökvägslista ) ser till att flera scripts säkert kan läsas från och skrivas till samma FileMaker Pro Advanced-databas.

Kommentarer

I FileMaker WebDirect, FileMaker Data API och Anpassad webbpublicering stöds inte denna funktion och en tom sträng returneras.

Exempel 1

För FileMaker Server returneras följande sökvägar:

I Windows:

/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/lastmonthsales.xlsx
/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/forecastsales.xlsx
/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/SAP
/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/SAP/sap001.txt
/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/SAP/sap002.txt

I macOS:

/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Documents/lastmonthsales.xlsx
/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Documents/forecastsales.xlsx
/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Documents/SAP
/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Documents/SAP/sap001.txt
/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Documents/SAP/sap002.txt

För FileMaker Cloud-produkter returneras följande sökvägar:

/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/lastmonthsales.xlsx
/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/forecastsales.xlsx
/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/SAP
/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/SAP/sap001.txt
/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/SAP/sap002.txt

Alla delar av sökvägen kan skilja sig från dessa exempel så förlita dig inte på att sökvägen har ett visst mönster.

Exempelscript finns i scriptsteget Exportera poster.

Funktioner (i bokstavsordning)

Funktionen Get ( Dokumentsökväg )