Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för övriga funktioner > Hämta mappsökväg

Hämta mappsökväg

Sätter en variabel till den fullständiga sökvägen för en angiven mapp.

Se även

Tillval

Tillåt att mappar skapas låter användare skapa nya mappar när man bläddrar i filsystemet.

Variabel anger en lokal eller global variabel till sökvägen för den valda mappen. Se scriptsteget Ange variabel.

Dialogrutenamn låter dig ange ett anpassat namn för dialogrutan för val av mapp.

Förvald sökväg låter dig ange den sökväg som dialogrutan för val av mapp visar när den öppnas.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Nej

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 14.0

Beskrivning

Det här scriptsteget ber användare att välja en mapp och anger sedan en variabel på den fullständiga sökvägen för den angivna mappen.

I Windows är formatet för sökvägen /Enhet:/<vald mapp>/.

I macOS är formatet för sökvägen/Enhetsnamn/<vald mapp>/.

Exempel 1

Öppnar en dialogruta för val av mapp som visar skrivbordet, ber användaren att välja mappen Bilder och anger sedan mappen Produkter::Bilder som sökväg för den valda mappen.

Hämta mappsökväg [$MAPP; "Välj mappen Bilder"; Get ( Skrivbordssökväg )]
Tilldela fält [Produkter::Bildmapp; $MAPP]

Exempel 2

Utför en sökning, ber användaren att välja en mapp att exportera till och loopar sedan igenom poster till exportfiler som finns i fältet Produkter::Bild.

Utför sökning [Återställ]
Hämta mappsökväg [Tillåt att mappar skapas; $MAPP; "Exportera till mapp"]
Loop
Ange variabel [$SÖKVÄG; Värde:$MAPP & Produkter::Bild]
Exportera fältinnehåll [Produkter::Bild; $SÖKVÄG ; Skapa mappar: Av]
Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista: På]
End Loop

Relaterade avsnitt

Skapa filsökvägar