Referens > Funktioner > Get-funktioner > Get ( Kontonamn )

Get ( Kontonamn )

Returnerar det verifierade kontonamnet som används av filens aktuella användare.

Format

Get ( Kontonamn )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Kommer från

FileMaker Pro 7.0

Beskrivning

Om en användare autentiseras med standardadministrationskontot returnerar Get(Kontonamn) Admin. Om FileMaker Pro Advanced-kontot Gäst används returneras [Guest].

När ett konto autentiseras via en extern server, identitetsleverantörssystemet FileMaker-ID eller en OAuth-identitetsleverantör med gruppidentifieringsuppgifter returnerar Get ( Kontonamn ) namnet på det autentiserade kontot som används av den aktuella användaren av filen, inte gruppen som användaren tillhör. (Gruppnamnet visas i dialogrutan Hantera säkerhet när du definierar kontoåtkomst och behörighet i FileMaker Pro Advanced.)

Kommentarer

Beräkningar bör inte vara beroende av om kontonamnet som returneras av Get ( Kontonamn ) använder versaler eller gemener. Du kan använda en funktion som Lower för att ändra den returnerade texten till antingen versaler eller gemener.

Exempel 1

Returnerar bob@exempel.com när bob@exempel.com är det FileMaker-ID-användarnamn som användes för att logga in i databasfilen.

Exempel 2

Om en användare anger BOB vid inloggning på Bob-kontot (ett FileMaker-filkonto), returnerar Get ( Kontonamn ) BOB.

Relaterade avsnitt

Hantera säkerhet

Funktionen Get ( Användarnamn )