Skapa en anpassad app > Ange tillval för fält > Definiera furigana-tillval

Definiera furigana-tillval

Furigana-tillvalet är en funktion som bara gäller för japanska och som i ett fält infogar kana-skrift för japansk text som anges i ett annat fält.

Japansk text består av kana-tecken (hiragana och katakana) och kanji-tecken. En fältuppsättning med furigana-tillvalet matar automatiskt in kana-skrift av kanji som anges i ett annat fält. Du behöver två textfält för att funktionen ska fungera, ett som lagrar data som matas in och ett annat som genererar kana-skrift för de data som matas in.

Så här anger du furigana-tillval för ett fält:

1. Välj Arkiv > Hantera > Databas.

2. Klicka på fliken Fält om den inte visas.

3. Vid behov kan du välja lämplig tabell i listan Tabell.

4. Markera det fält som ska innehålla kanji-text och klicka på Tillval (eller dubbelklicka på fältet).

5. Klicka på fliken Furigana i dialogrutan Tillval för fält.

6. Välj Använd Furigana-fält och markera sedan det fält som ska visa kana-text.

7. Välj ett kana-format för furigana-fältet vid Översätt till.

Kommentarer

Kana-texten som genereras och matas in i furigana-fältet anpassas efter inmatningsmetoden. Du kan dock manuellt redigera kana-texten i furigana-fältet.

Om en fil med ett furigana-fält är delad, fastställer klientens operativsystem kana-texten när data matas in eller uppdateras.