Introduktion till FileMaker Pro Advanced > Öppna och hantera filer > Arbeta med favoritfiler och värdar

Arbeta med favoritfiler och värdar

Så här hanterar du favoritfiler:

1. Välj Arkiv > Favoriter > Visa Favoriter.

Klicka på Favoriter i Mina appar, Senaste eller fönstret Skapa.

2. I fönstret Favoriter:

För att

Gör så här

Lägga till en lokal fil som favorit

Klicka på Lägg till app, klicka på Från Bläddra och välj ett filnamn.

Lägga till en fil som delas i nätverket som favorit

Klicka på Lägg till app, klicka på Från värdar, välj en värd och sedan ett filnamn.

Om inga värdar visas: Klicka på pilen (Windows) eller Visa (macOS) bredvid ett teamnamn (endast FileMaker-ID-användare) eller Lokalt.

Ta bort en favoritfil

Högerklicka på filnamnet och välj sedan Ta bort.

Obs!  Filen raderas inte från hårddisken, den tas bara bort från fönstret Favoriter.

Så här hanterar du favoritvärdar:

1. Välj Arkiv > Värdar > Visa Värdar.

Eller klicka på Värdar i dialogrutan Öppna fil.

2. I dialogrutan Värdar:

För att

Gör så här

Visa eller dölja listan över tillgängliga värdar som du har åtkomst till

Klicka bredvid ett teamnamn (endast FileMaker-ID-användare) eller Lokalt på pilen (Windows) eller klicka på Visa eller Göm (macOS).

Lägga till en värd som favorit

Högerklicka på värdnamnet i listan och klicka sedan på Lägg till favorit.

Om du inte ser värden anger du värdnamnet i sökrutan för värdar. Eller klicka på Knappen Lägg till värd för att visa dialogrutan Lägg till favoritvärd.

Ta bort en favoritvärd

Högerklicka på värdnamnet och klicka på Ta bort favorit.

Redigera en favoritvärd

Högerklicka på värdnamnet och klicka på Redigera favorit.

Kommentarer

Lägg till den aktuella filen som favorit i genom att välja Arkiv > Favoriter > Lägg till aktuell fil i Favoriter.

Relaterade avsnitt

Öppna delade filer som klient