Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för fält > Exportera fältinnehåll

Exportera fältinnehåll

Exporterar innehållet i ett enstaka fält i den aktiva posten till en ny fil.

Se även

Tillval

Ange målfält anger det fält du vill exportera. Om inget fält angetts exporterar FileMaker Pro Advanced innehållet i det aktuella fältet i den aktiva tabellen.

Ange utdatafil anger namn och plats för den fil fältinnehållet ska exporteras till. Mer information finns i Skapa filsökvägar. Om ingen fil angetts ombeds användaren välja ett filnamn och en plats när scriptsteget utförs.

Du kan välja:

Öppna fil automatiskt öppnar utdatafilen med standardprogrammet

Skapa e-post med fil som bilaga visar ett nytt e-postmeddelande i användarens standardprogram för e-post med utdatafilen som en bilaga

Skapa mappar anger om nya mappar som du anger ska skapas på utdatafilens sökväg.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Partiell

FileMaker WebDirect

Partiell

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Om innehållet i det exporterade fältet är text skapar FileMaker en UTF-16-textfil. Om du vill konvertera texten till ett annat format först använder du funktionen TextEncode.

Kommentarer

I FileMaker WebDirect:

Alternativen Ange utdatatfil och Skapa mappar stöds inte. FileMaker WebDirect exporterar fältinnehåll till webbläsarens standardplats för nedladdningar.

Det här scriptsteget kan inte användas i mobilwebbläsare.

FileMaker Go:

Text exporteras som en textfil i UTF-8-format.

Alternativet Skapa mappar stöds inte.

Exempel 1

Öppnar en dialogruta för att ange exportsökväg med en ny mapp och ett filnamn och exporterar sedan bilden.

Exportera fältinnehåll [Produkter::Bild; "Mobiltelefon.png"; Skapa mappar: På]

Exempel 2

Exporterar filer från fältet Container för alla poster i sökresultatet till en angiven filsökväg.

Gå till post/sökpost/sida [Första]
Loop
Ange variabel [$SÖKVÄG ; Värde: Get ( Dokumentsökväg ) & GetContainerAttribute ( Produkter::Container ; "filnamn" ) ]
Exportera fältinnehåll [Produkter::Container ; "$SÖKVÄG"; Skapa mappar: Av ]
Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt efter sista: På ]
End Loop