Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för övriga funktioner > Avsluta programmet

Avsluta programmet

Stänger alla öppna filer, och i FileMaker Pro Advanced avslutas programmet.

Se även

Tillval

Inga.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Partiell

FileMaker WebDirect

Partiell

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Scriptsteget Avsluta programmet gör följande i andra FileMaker-klienter:

I FileMaker WebDirect innebär scriptsteget att du loggas ut från den aktuella webbsessionen och återgår till FileMaker WebDirect-startcentret.

I FileMaker Go stängs alla öppna databaser och FileMaker Go körs vidare.

Exempel 1

Hindrar användaren från att öppna databasen under en helg. Startat av scripttriggern VidFörstaFönsterÖppna.

Tillåt användaren att avbryta [Av]
If [DayName ( Get ( AktuelltDatum ) ) = "lördag" or DayName ( Get ( AktuelltDatum ) ) = "söndag"]
Avsluta programmet