Referens > Scriptsteg > Scriptsteg i kategorin Kontroll > Else

Else

Utför en alternativ uppsättning scriptsteg när scriptstegen If eller Else If utvärderas till falskt.

Se även

Tillval

Inga.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-produkt

Ja

FileMaker Data API

Ja

Anpassad webbpublicering

Ja

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Else måste följa på ett If-scriptsteg eller Else If-scriptsteg. Else kan inte följa på ett annat Else-scriptsteg.

När alla If-scriptsteg och Else If-scriptsteg utvärderas till falskt fortsätter scriptkörningen till Else-scriptsteget. Scriptstegen under Else körs och scriptkörningen fortsätter till scriptsteget End If.

Exempel 1

Utför en sökning. Om inga poster hittas visas en anpassad dialogruta. Om poster hittas sorteras sökresultatet.

Utför sökning [Återställ]
If [Get ( HittadePoster ) = 0]
Visa anpassad dialogruta ["Sök poster"; "Inga poster hittades."]
Else
Sortera poster [Återställ; Med dialogruta: Av]

Relaterade avsnitt

Scriptsteget Else If

If-struktur, exempel