Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för övriga funktioner > Slå telefonnummer

Slå telefonnummer

Slår ett telefonnummer från ett script.

Se även

Tillval

Med dialogruta anger om dialogrutan Slå telefonnummer ska visas när scriptsteget utförs.

Telefonnummer låter dig skriva in ett telefonnummer som ska ringas upp.

Ange låter dig skapa en beräkning som genererar telefonnumret.

Kompatibilitet

Produkt

Stöds

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nej

FileMaker Server

Nej

FileMaker Cloud-produkt

Nej

FileMaker Data API

Nej

Anpassad webbpublicering

Nej

Runtime-lösning

Ja

Kommer från

FileMaker Pro 6.0 eller tidigare

Beskrivning

Du kan ange ett telefonnummer eller ange en beräkning som genererar telefonnumret. Du kan ange siffror, text, beräkningar eller globala fält. Bokstäver i telefonnumret omvandlas till siffror (utom q och z). Du kan också välja om du vill använda de aktuella inställningarna för uppringning baserat på var du befinner dig för tillfället.

Tips  Om du vill ringa ett utlandssamtal i FileMaker Go filtrerar du telefonnumret efter numeriska siffror och symbolen "+".

Viktigt  Scriptsteget Slå telefonnummer stöds inte i macOS, men du kan skapa script som omfattar scriptsteget Slå telefonnummer för användning i FileMaker Go.

Exempel 1

Slår telefonnumret i scriptet.

Slå telefonnummer [Med dialogruta: På; "5550987654"]

Exempel 2

Slår telefonnumret i fältet Arbetstelefon i aktuell post.

Gå till layout ["Kundinformation"]
If [not IsEmpty ( Kunder::Arbetstelefon )]
Slå telefonnummer [Med dialogruta: Av; Kunder::Arbetstelefon]
End If

Exempel 3

Filtrerar innehållet efter rätt tecken i fältet Arbetstelefon och slår det filtrerade numret.

Gå till layout ["Kundinformation"]
If [not IsEmpty ( Kunder::Arbetstelefon )]
Slå telefonnummer [Med dialogruta: Av; Filter ( Kunder::Arbetstelefon ; "1234567890+" )]

Relaterade avsnitt

Funktionen Filter