Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Foutregistratie instellen

Foutregistratie instellen

Controleert of fouten worden gelogd terwijl de scripts van het huidige bestand worden uitgevoerd.

Zie ook

Opties

Met Aan wordt de registratie van scriptfouten gestart. Tot het bestand wordt gesloten of deze scriptstap wordt uitgevoerd met de optie Uit worden er fouten geregistreerd voor alle scripts in het huidige bestand.

Met Uit wordt de registratie van scriptfouten gestopt.

Aangepaste debug-info is een uitdrukking die wordt geëvalueerd wanneer er een scriptfout wordt geregistreerd. Gebruik deze optie om aanvullende informatie te verstrekken. Deze informatie kan u helpen het probleem op te lossen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Beschrijving

Nadat deze scriptstap is uitgevoerd, wordt het bestand ScriptErrors.log gemaakt in de map Documenten van de gebruiker, wanneer de eerste scriptfout wordt veroorzaakt door een script in het huidige bestand. Telkens wanneer de scriptstap een foutcode die groter of kleiner is dan 0 als resultaat geeft, wordt er een invoer toegevoegd aan het logbestand. Als het logbestand al bestaat, worden er invoeren aan het bestand gekoppeld.

Elke regel in het bestand ScriptErrors.log geeft gegevens weer die van elkaar zijn gescheiden door middel van Tab-tekens. Dit gebeurt in de volgende volgorde:

Gegevens van invoer in logbestand

Opmerkingen

Tijdstempel

De datum en tijd van de client op het moment dat de fout zich voordeed.

Nummer van databasesessie

ID van de sessie waarin het script wordt uitgevoerd.

Bestandsnaam

De naam van het bestand waarin het script zich bevindt.

Accountnaam

De account die het script uitvoerde.

Scriptnaam [scriptindex]

De index is de positie van het script (begint bij 1) in het scriptvenster in de Scriptwerkruimte.

Naam scriptstap [regelnr.]

Foutcode

Raadpleeg FileMaker-foutcodes.

Aangepaste debug-info

Belangrijk  De indeling van het logbestand voor scriptfouten wordt aangeboden in de preview-versie, zodat we feedback van klanten kunnen verzamelen. Deze indeling kan er in toekomstige versies van het product heel anders uit komen te zien en is niet bestemd voor gebruik in productiesystemen.

Opmerkingen

De gebruiker of het script moet over volledige toegangsprivileges beschikken om deze scriptstap te kunnen uitvoeren. Raadpleeg Scripts maken en bewerken.

Voorbeeld 1

Schakelt de registratie van scriptfouten in en voegt de huidige waarden van een variabele en een veld toe om te helpen een probleem op te lossen.

Foutregistratie instellen [ Aan ; Aangepaste debug-info: "Index: " & $Teller & ", PrimaireSleutel: " & Tabel::PrimaireSleutel ]

Wanneer de eerste fout zich voordoet, bevat het bestand ScriptErrors.log de volgende informatie:

22-1-2024 09:43:04.552 -0800   @1   Inventaris.fmp12   Admin   Records verwerken [42]   Van gegevensbestand lezen [7]   100   Index: 7, PrimaireSleutel: 20E190F3-67A8-4DCF-94CF-A5EA72971FFC